Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Sectorul 4: 6 containere destinate intervenţiei în situaţii de urgenţă

Publicat: luni, 17 iunie 2013

 

Primăria Sectorului 4 intenţionează să demareze procedurile necesare achiziţionării în perioada imediat următoare a 6 containere, destinate acordării primului ajutor locuitorilor Sectorului, în situaţii de urgenţă.

Iniţiativa Primarului Cristian Popescu – Piedone vizează asigurarea unor condiţii civilizate, conform cerinţelor impuse de legislaţia în vigoare, privind acordarea primului ajutor în cazul înregistrării unor temperaturi extreme, fie că vorbim de instalarea caniculei sau de ger.

De asemenea, prin prisma dotărilor de care dispun – aer condiţionat, branşare la instalaţia electrică, la cea de apă şi canal, grup sanitar, pat pliant, trusă medicală de prim ajutor, masă, scaune, dozator cu apă potabilă, ventilatoare cu pulverizare vapori apă, termos pentru ceai, pături, pahare de unică folosinţă, cele 6 containere pot fi utilizate în contextul producerii oricărui tip de situaţie de urgenţă, inclusiv cutremur sau inundaţii.

„Considerăm necesară o astfel de achiziţie, în special în contextul în care vremea din ultima perioadă ne-a rezervat destul de multe surprize neplăcute. Ne dorim protejarea locuitorilor Sectorului 4, în cazul producerii situaţiilor de urgenţă, iar corturile pe care le-am utilizat în anii precedenţi pentru acordarea primului ajutor s-au deteriorat din cauza manifestărilor meteo extreme, referindu-mă aici la furtuni, vijelii şi ploi torenţiale. Din acest motiv, am gândit înfiinţarea unor puncte fixe în care vor fi amplasate containerele. Acestea sunt 6 la număr, reprezentând locaţiile intens traficate în care poziţionam de obicei corturile: Piaţa Unirii, Piaţa Progresul, Piaţa Sudului, Big Berceni, Metrou Brâncoveanu şi Parcul Tineretului. Pe lângă condiţiile pe care le oferă, containerele sunt rezistente, sigure şi pot fi amplasate sau reamplasate oricând, pe toată perioada anului, în orice punct al Sectorului 4, în funcţie de necesităţi. (Cristian Popescu – Piedone, Primarul Sectorului 4).  

Costul estimat pentru un astfel de container este de aproximativ 9.000 de lei.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7915

Publicat de la data iun. 17 2013. Categorii BUCURESTI.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 octombrie 2018, 16:28
 

NE
Parţial însorit
17°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 18°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 44%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:39
Apus: 18:20
Prognoza 23 octombrie 2018
Zi
 

VSV
Înnourat
19°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VSV
Parţial noros
8°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 140.908 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team