Sectorul 4: Pot fi depuse cererile pentru acordarea ajutoarelor de încălzire

Primăria Sectorului 4 informează cetăţenii că începând de joi, 24 octombrie a.c., pot fi depuse cererile de acordare a subvenţiilor pentru încălzire a locuinţei, aferente perioadei 1 noiembrie 2013 – 31 martie 2013.
Conform O.U.G. nr. 70/2011, cu modificările și completările Ordonanței nr.27/2013, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cât şi în baza normelor metodologice de aplicare, de aceste ajutoare beneficiază numai persoanele cu un venit pe membru de familie de:
 până la 615 lei, pentru familiile și persoanele singure care se încălzesc cu gaze naturale, lemne și cărbuni, combustibili petrolieri și energie electrică
 până la 786 lei, pentru familiile care se încălzesc cu energie termică în sistem centralizat
 până la 1.082 lei, pentru persoanele singure, care utilizează pentru încălzirea locuinței energie termică, furnizată în sistem centralizat
Înregistrarea cererilor se face la punctul de lucru al D.G.A.S.P.C., situat pe str. Aliorului nr. 6A, Sector 4, de luni până miercuri, între orele 08.30 – 16.00, joi, între orele 08.30 – 17.30 şi vineri, între orele 08.30 – 13.30.
Relații suplimentare pot fi obținute apelând 0372.900.789 sau prin intermediul e-mail-lui, adresa fiind cms@dgaspc.ro.
Pentru acordarea ajutoarele de încălzire a locuinței, dosarul trebuie să conţină următoarele documentele:
 cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoțită de documentele doveditoare
 documente de identitate ale titularului și membrilor
 copie factură energie- în cazul în care modalitatea de încălzire este cu gaze naturale
 copie factură energie electrică- în cazul în care modalitatea de încălzire este cu energie electrică
 adeverință de la asociația de proprietari/ locatari din care să rezulte numele, prenumele și CNP-ul persoanelor înregistrate în cartea imobilului care figurează la cotele de întreținere, codul furnizorului de energie termică și adresa de e- mail a asociației
Stabilirea dreptului de acordare se face o singură dată, pe întreaga perioadă a
sezonului rece, începând cu luna depunerii cererii, pentru cei care depun documentele până la data de 20 a lunii respective, începând cu luna următoare pentru cei care depun documentele după data de 20 a lunii și începând cu luna depunerii cererii, pentru beneficiarii de ajutor social, al căror drept de ajutor social va fi stabilit începând cu acea lună, indiferent de data la care cererea a fost depusă.
În cazul în care cererile vor fi depuse de administratori sau președinți de asociații de locatari/ proprietari, delegați să depună dosarele, termenul limită de depunere este 15 noiembrie a.c.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.