Sectorul 6: Trei tone de deşeuri, ridicate de pe domeniul public

Primăria Sectorului 6, prin Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare, continuă seria acţiunilor de monitorizare şi salubrizare a terenurilor şi spaţiilor verzi din sector.

Ieri, 6 iunie 2013, inspectorii Primăriei, împreună cu lucrători ai Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU) şi ai firmei de salubrizare Urban SA, au acţionat în zona Drumul Taberei 34, în vecinătatea spaţiilor comerciale, de unde au fost ridicate peste trei tone de deşeuri.

În plus, societăţile comerciale au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 26.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la normele de mediu.

Acţiuni similare au avut loc, zilele trecute, şi în zone precum: Drumul Taberei-buclă, str. Liniei, pe terenul viran din spatele hypermarketului Cora Lujerului etc.

În perioada următoare, inspectorii de mediu vor continua pe teren monitorizarea tuturor spaţiilor de pe raza sectorului şi vor trimite somaţii proprietarilor de terenuri, amintindu-le că au obligaţia să le împrejmuiască şi să le salubrizeze, la nevoie beneficiind de sprijinul echipelor ADPDU şi Urban.

Nu ne dorim aplicarea de măsuri coercitive şi amenzi, dar oamenii trebuie să înţeleagă că numai aşa putem avea un sector curat şi un mediu mai sănătos pentru noi şi copiii noştri. Este o risipă de timp şi de resurse dacă astăzi salubrizăm un teren, iar mâine apar din nou acolo două camioane de deşeuri”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.