Şeful ANSVSA, demis, sau demisionar?

Update: Viorel Andronie a fost numit şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (ANSVSA), după ce Mihai Ţurcanu a demisionat din această funcţie, potrivit unor surse citate de TVR.

Potrivit unor surse, şeful ANSVSA, Mihai Ţurcanu, a demisionat, miercuri, la sediul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor urmând a avea loc o şedinţă de urgenţă.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că premierul Victor Ponta l-a informat despre schimbarea din funcţie a preşedintelui ANSVSA, iar PNL va face o nouă propunere pentru acest post.

Anterior, televiziunile de ştiri anunţau că  Mihai Ţurcanu a fost demis din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare, în urma bâlbâielilor autorităţilor în ceea ce priveşte scandalul laptelui contaminat cu aflatoxină izbucnit săptămâna trecută.

Ba mai mult, jurnaliştii aceloraşi posturi TV susţineau că informaţia a fost confirmată de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin,  la scurt timp după ce o nouă alertă alimentară s-a declanşat în Germania, unde au fost descoperite loturi de carne de curcan cu reziduuri toxice.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat, la începutul şedinţei de Guvern, că va schimba conducerea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Am avut o discuţie cu ministrul Agriculturii, cu preşedintele ANSVSA. Vom lua astăzi măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA, în aşa fel încât pe de o parte să avem o comunicare mai bună, mai eficientă, pe de altă parte să avem nişte proceduri mai clare. (…) Cred că trebuie să fim foarte stricţi în ce facem şi nu trebuie să naştem panică. (…) O să avem o altă conducere la ANSVSA”, a afirmat Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul este nemulţumit de ”bâlbâielile” scandalului laptelui contaminat cu aflatoxină.

„Președintele ANSVSA a călcat peste un mușuroi mare de interese și nereguli. Susțin cele mai radicale măsuri împotriva celor care nu respectă standardele. Riscăm să intrăm într-o panică, să constatăm că nimic nu mai putem să consumăm. Am discutat cu ministrul Agriculturii și cu președintele ANSVSA. Vom lua măsuri de reorganizare a conducerii ANSVSA , să avem o comunicare mai bună, mai eficientă, să avem niște proceduri mai clare, să nu ne trezim că explodează 2-5 lucruri în același timp. O să avem o altă conducere, pentru mine este extrem de important ca acest domeniu să funcționeze foarte bine”, a declarat premierul, Victor Ponta.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.