Semnal editorial:  „Râsete în Parlament”, de Ștefan Cazimir, ediţia a II-a

Librăria „Mihail Sadoveanu”, din București, s-a dovedit neîncăpătoare pentru scriitorii, ziariștii, și oamenii de cultură care au dorit să fie alături de profesorul Ștefan Cazimir cu ocazia lansării celei de-a doua ediții a cărții „Râsete în Parlament”. La evenimentul care a stat sub semnul Editurii „Balcanii şi Europa” (din cadrul „Niro Investment Group”), condusă de scriitorul Carol Roman, au participat Eugen Uricaru, Octavian Andronic, Valeriu Râpeanu, Dan Constantin, Neagu Udroiu, Gabriel Dimisianu, Eliade Bălan, prof. univ. Mihai Zamfir, Constantin Cârlan şi mulţi alţii.

Renumitul volum „Râsete în Parlament” apărea pentru prima dată în anul 1994, tipărită de Editura CARRO, a aceluiaşi Carol Roman, fiind una dintre cele mai cunoscute cărţi ale acelor ani pentru publicul românesc. Vorbitorii au reliefat meritele ediţiei a II-a, revizuită şi adăugită, ca și parcursul unic al lui Ștefan Cazimir în lumea politicii şi a condeiului.

Fost reprezentant al Partidului Liber Schimbist, autorul s-a constituit ca o voce unică în perimetrul discursurilor şi luărilor de poziţie din primele Parlamente postdecembriste, profesorul Ştefan Cazimir rămânând un reper de abordare ironică, dar cordială şi constructivă, a atitudinii faţă de parcursul României a clasei politice în general şi a aleşilor poporului din Parlament în special. Volumul „Râsete în Parlament” punctează, „cu Caragiale în spate”, după cum însuşi autorul afirmă, un parcurs politic al forului legiuitor al ţării care ar putea fi oricând o oglindă a istoriei recente.

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.