Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Semnal editorial:  „Râsete în Parlament”, de Ștefan Cazimir, ediţia a II-a

Publicat: miercuri, 06 iunie 2018

Librăria „Mihail Sadoveanu”, din București, s-a dovedit neîncăpătoare pentru scriitorii, ziariștii, și oamenii de cultură care au dorit să fie alături de profesorul Ștefan Cazimir cu ocazia lansării celei de-a doua ediții a cărții „Râsete în Parlament”. La evenimentul care a stat sub semnul Editurii „Balcanii şi Europa” (din cadrul „Niro Investment Group”), condusă de scriitorul Carol Roman, au participat Eugen Uricaru, Octavian Andronic, Valeriu Râpeanu, Dan Constantin, Neagu Udroiu, Gabriel Dimisianu, Eliade Bălan, prof. univ. Mihai Zamfir, Constantin Cârlan şi mulţi alţii.

Renumitul volum „Râsete în Parlament” apărea pentru prima dată în anul 1994, tipărită de Editura CARRO, a aceluiaşi Carol Roman, fiind una dintre cele mai cunoscute cărţi ale acelor ani pentru publicul românesc. Vorbitorii au reliefat meritele ediţiei a II-a, revizuită şi adăugită, ca și parcursul unic al lui Ștefan Cazimir în lumea politicii şi a condeiului.

Fost reprezentant al Partidului Liber Schimbist, autorul s-a constituit ca o voce unică în perimetrul discursurilor şi luărilor de poziţie din primele Parlamente postdecembriste, profesorul Ştefan Cazimir rămânând un reper de abordare ironică, dar cordială şi constructivă, a atitudinii faţă de parcursul României a clasei politice în general şi a aleşilor poporului din Parlament în special. Volumul „Râsete în Parlament” punctează, „cu Caragiale în spate”, după cum însuşi autorul afirmă, un parcurs politic al forului legiuitor al ţării care ar putea fi oricând o oglindă a istoriei recente.

 

 

 

 

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=98823

Publicat de la data iun. 6 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Cultură, CULTURĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

12 septembrie 2019, 22:39
 

NNV
Parţial noros
21°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 20°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 42%
Vânt: 4 km/h NNV
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:51
Apus: 19:33
Prognoza 13 septembrie 2019
Zi
 

NNE
Soare
29°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 5
Noapte
 

N
Senin
13°C
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 5
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 228.651 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team