Senatul, de acord cu înăsprirea legislației pentru protecția mediului

Camera superioară a Parlamentului României s-a exprimat favorabil, joi, în privința unei propuneri legislative inițiate de deputatul UDMR, Borbély László, care ar înăspri actuala legislație de mediu prin faptul că primăriile nu vor mai putea decide tăierile de copaci sănătoși decât cu avizul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului.

Potrivit proiectului de lege, care urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților începând de săptămâna viitoare, nicio autoritate publică locală nu va putea hotărî tăierea arborilor fără avizul autorității județene de mediu.
„Actuala legislație pentru protecția mediului presupune buna credință, dar atunci când ea a fost elaborată, nimeni nu și-a imaginat că vor exista primării care vor acționa împotriva unui mediu sănătos, lucru care s-a întâmplat în repetate rânduri și la Târgu Mureș. Această modificare a legislației este necesară pentru ca, în viitor, să putem împiedica în fiecare oraș tăierile de arbori sănătoși, o problemă din ce în ce mai gravă”,a declarat Borbély László în legătură cu inițiativa sa legislativă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.