Stolojan: Bugetul pe 2014 reflectă eşecul politicii economice a USL

Bugetul de stat pe 2014 este „un buget tipic al stângii socialiste, bazat pe introducerea de noi impozite şi taxe şi mărirea unora existente” şi „reflectă eşecul politicii economice a USL”, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, europarlamentarul Theodor Stolojan.

„Acest buget reflectă eşecul politicii economice a USL, eşec care a fost certificat prin acordul cu FMI. Acest buget menţine pentru cel puţin încă un an de zile economia României într-o zonă de mediocritate, de creştere economică slabă, sub potenţialul ţării. Acest buget arată din nou victoria evaziunii fiscale, a fraudei fiscale asupra celui mai cinstit în ghilimele guvern, care se afundă pe zi ce trece în corupţie”, a spus Stolojan.

În opinia sa, „corupţia începe din nou să îmbrace forma unor reţele organizate”, el dând ca exemplu scandalul evaziunii cu carne de pui.

„Corupţia începe din nou să îmbrace forma unei reţele organizate, aşa cum vedeţi şi în exemplul de la carne, o reţea formată din oameni politici, din oameni de afaceri, din oameni din sistemul de justiţie şi de poliţie”, a adăugat Stolojan.

El a arătat că bugetul de stat pe 2014 arată din nou „neputinţa absorbţiei fondurilor europene” şi reflectă „lipsa unei strategii pe termen mediu şi lung, cu efecte din ce în ce mai negative pentru oameni şi economie”.

PNL este topit, la ora actuală, în stânga socialistă

„La ora actuală PNL este topit în stânga socialistă”, a declarat  Stolojan, replicând astfel afirmaţiilor lui Crin Antonescu, potrivit cărora PNL este singurul partid care reprezintă dreapta politică.

„Am remarcat ieri declaraţiile domnului Antonescu, care spunea că numai PNL este pe dreapta, iar restul… Nu! La ora actuală, PNL este topit în stânga socialistă, care a luat măsurile pe care le-a luat, culmea, negociate se spune, de către un ministru care aparţine PNL”, a spus Theodor Stolojan.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că partidul pe care îl conduce nu va fi într-un viitor apropiat unul majoritar, care să aibă cele mai multe voturi ale românilor, însă este singurul partid care reprezintă dreapta politică.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.