Seria Torţionarii continuă cu poate cel mai cunoscut de publicul larg: Alexandru Vişinescu

Despre Alexandru Vişinescu s-a discutat mult în acest an când a fost întâi descoperit şi mai apoi pus sub acuzare pentru crime contra umanităţii.Jurnaliştii care iniţial au crezut că pot sta de vorbă cu un bătrânel simpatic de 88 de ani, au avut surpriza să fie bruscaţi verbal şi fizic de către acesta. Puţini ştiau în acel moment că încercau să îl intervieveze pe responsabilul de moartea mai multor deţinuţi politici în Penitenciarul Râmnicu Sărat, pe care l-a condus între anii 1956 – 1963.

Lucia Hossu Longin îi “dedică” acest ultim episod al seriei “Torţionarii” din cadrul programului Memorialul Durerii.

Maiorul Alexandru Vişinescu a condus închisoarea tăcerii de la Râmnicu Sărat, penitenciar de pedeapsă pentru deţinuţii politici. Metoda sa preferată de schingiuire era bătaia cu biciul. Nouăzeci la sută dintre cei întemniţaţi acolo (35 de persoane) au murit. Mulţi dintre aceştia sunt personalităţi cunoscute: Ion Mihalache, Horia Măcelariu, general Constantin Pantazi, Victor Rădulescu Pogoneanu, Ion Ovidiu Borcea, Jenică Arnăutu, comandorul Gheorghe Jienescu, Aurel Dobrescu, dr. Gheorghe Plăcinţeanu –toţi aceştia fiind asasinaţi la Râmnicu Sărat.

 La “Memorialul Durerii” de sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 16.00, la TVR 2

Din 8 decembrie, deloc întâmplător, Lucia Hossu Longin va continua serialul “Memorialul Durerii” cu episoade speciale dedicate celor care au ieşit în stradă la Revoluţia Română din 1989.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.