Serialul coreean „Jumătatea mea”, producţie 2023 – în premieră la TVR 1

O poveste despre o perioadă istorică, dar care are în prim-plan doi îndrăgostiți! Drama romantică ce spune povestea tinerei Yoo Gil-chae, născută într-o familie bogată, şi a lui Lee Yang-hyun, un nobil misterios, se vede la TVR 1 de luni, 8 ianuarie, ora 16.45.

Jocul actoricesc excepțional, intriga captivantă și calitatea producției vor fi remarcate de telespectatorii care se vor lăsa prinşi de povestea de iubire din cel mai nou serial coreean programat de TVR 1.

Din 8 ianuarie, de luni până vineri, de la ora 16.45, urmărim la TVR 1 serialul „Jumătatea mea / My Dearest”, producţie Coreea de Sud a anului 2023. Drama romantică se întinde pe 21 de episoade, regizate de Kim Seong-yong, Lee Han-jun şi îi are în distribuţie pe actorii coreeni Namkoong Min, Ahn Eun-jin, Lee Hak-joo, Lee Da-in, Kim Yun-woo.

Născută într-o familie înstărită din oraşul coreean Nogeun-ri, Yoo Gil-chae are toată lumea la picioare şi un şir lung de pretendenţi la mâna ei. Dar alesul întârzie să apară, fiindcă tânăra pare să fie îndrăgostită chiar de logodnicul prietenei ei celei mai bune.

Şi cum căile inimii sunt încurcate, în vise îi apare mereu o figură enigmatică aşteptând-o la malul mării. Ar putea fi vorba despre Lee Yang-hyun, un tânăr nobil misterios, care-şi face apariţia în oraş şi căruia nimeni nu-i cunoaşte trecutul.

Viaţa liniştită şi confortabilă a lui Gil-chae şi a familiei ei se schimbă dramatic, când imperiul chinez invadează regatul Joseon şi realitatea crudă pune capăt visurilor de iubire. Despărţiţi în haosul războiului, Gil-chae şi Yang-hyun trebuie să lupte pentru a supravieţui şi a-şi regăsi fericirea.

Într-o epocă în care majoritatea dramelor istorice adoptă o întorsătură de tip fantasy, noua dramă MBC „Jumătatea mea / My Dearest” își propune să livreze o poveste despre o perioadă istorică, dar care are în prim-plan doi îndrăgostiți hotărâţi să lupte pentru a-şi trăi iubirea. Astfel, acţiunea serialului e plasată în secolul al XVII-lea, în timpul invaziei Qing în statul Joseon.

Avându-i în rolurile principale pe actorii Namkoong Min și Ahn Eun-jin, serialul „Jumătatea mea / My Dearest” nu se bazează pe elementul fantastic, comun în majoritatea celorlalte drame istorice difuzate recent – ​​personaje care se reîncarnează, creaturi mitice cu nouă cozi sau oameni cu superputeri.

Dar drama romantică are un element care va atrage cu siguranță spectatorii, potrivit declaraţiilor actorilor din distribuție și producătorului principal. Este vorba despre trăirile a doi îndrăgostiți în timpul unui război*.

„Invazia Qing în Joseon a fost cel mai zguduitor eveniment al dinastiei Joseon [1392-1910], iar drama noastră este plasată în acea perioadă”, a declarat producătorul Kim Sung-yong în timpul conferinței de presă de lansare a serialului „Jumătatea mea / My Dearest” la MBC Hall, în Seul.

„Spunem povestea unor personaje care caută sens, iubire și speranță în acele vremuri. Am vrut să descriu cu adevărat vremurile și contextul istoric în serialul Jumătatea mea / My Dearest”, ne asigură producătorul serialului.

Namkoong, care îl interpretează pe Lee Jang-hyun, alături de Yoo Gil-chae (portretizată de Ahn Eun-jin), se întoarce pe micul ecran într-un rol romantic după cinci ani și într-o poveste de epocă, după alţi zece ani.

Anterior, Namkoong a deţinut rolul principal în drame de succes precum „Taxi Driver 2” (2023), „One Dollar Lawyer” (2022) și „Hot Stove League” (2019-2020), toate acestea fără o intrigă romantică.

„M-am alăturat serialului Jumătatea mea nu neapărat datorită capitolului romance din această producţie, ci pentru că povestea generală a fost foarte bine structurată”, a declarat Namkoong la conferința de presă de lansare a serialului coreean.

„Dar dimensiunea romantică din Jumătatea mea nu seamănă cu nimic din ce au văzut telespectatorii până acum. Este o poveste sfâșietoare, intensă”, a subliniat el. Namkoong a câștigat Marele Premiu la SBS Drama Awards 2020 pentru interpretarea sa din „Hot Stove League” și un alt Mare Premiu la MBC Drama Awards, în 2021, pentru „The Veil” (2021).

Cât priveşte noua producţie „Jumătatea mea”, Namkoong ne asigură că a oferit totul pentru noul său rol. Rămâne să ne convingem urmărind serialul coreean la TVR 1, începând de luni, 8 ianuarie, ora 16.45.

Pentru Ahn, care a jucat anterior în drame precum „The Good Bad Mother” (2023) și „The One and Only” (2021-2022), în „Jumătatea mea / My Dearest”, este primul ei rol principal într-o poveste de epocă.

La început mărturiseşte că i-a fost dificil să se transpună în rolul lui Gil-chae, dar în cele din urmă a intrat în rol și i-a plăcut. „Am avut nevoie de multe repetiţii și de multă muncă pentru a interpreta acest personaj”, a recunoscut Ahn.

„Dar colegii și producătorul m-au ajutat foarte mult, iar curând am simţit total personajul. Apoi m-am bucurat să filmez în diferite locații minunate din Coreea.”

*Invazia Qing a avut loc în iarna anului 1636 și s-a încheiat cu victoria sa, punând astfel bazele unei relații tributare a celor din Joseon faţă de dinastia Quing.

    
 
 

Comments

comments

2 comentarii la „Serialul coreean „Jumătatea mea”, producţie 2023 – în premieră la TVR 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.