Servicii de imagistică pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Bistrița Năsăud

Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a aflat luni dimineață la Bistrița Năsăud, acolo unde a participat la inaugurarea proiectului de investiții care vizează reamenajarea circuitelor medicale în cadrul spitalului județean, pentru amplasarea echipamentelor de imagistică medicală, CT și RMN.

În vederea creșterii accesului populației la servicii de sănătate, precum și pentru reducerea timpului de diagnostic al pacienților, Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 14 echipamente CT și 24 RMN printr-un contract finanțat cu Banca Mondială în valoare de 19,8 milioane de euro.

 

” Sănătatea este un domeniu prioritar pentru Guvernul României. Alături de salarizarea personalului medical, dotarea cu aparatură medicală reprezintă un punct important în programul de guvernare. Un diagnostic corect poate fi realizat mai ușor cu aparatură de înaltă performanță și asta înseamnă pentru pacient un tratament corect și rapid. În perioada martie – noiembrie 2018 au fost livrate și instalate 9 computere tomograf din cele 14 incluse în contract, 16 RMN din cele 24 incluse în contract”, a declarat la Bistrița ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

 

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că MS a finanțat numeroase obiective de investiții, dar Bistrița se distinge prin calitatea investiției și implicarea Consiliului județean.

 

În cadrul acestor lucrari de la unitatea medicală bistrițeană, Unitatea de Primiri Urgențe Pediatrie a fost relocată, pentru a putea fi integrată în Unitatea de Primiri Urgențe Adulți. S-a creat un Birou Centralizat de Internări, cu două cabinete de consultații, astfel încât pacienții, indiferent de specialitatea medicală la care se adresează, să se prezinte la spital într-un singur loc. În cadrul aceluiași obiectiv de investiții, a fost reamenajat Laboratorul de explorări funcționale (EKG și EEG).

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.