Serviciu  informatii in sistem RSS
Ultimele titluri
Ultima Oră

Sfat important pentru tinerii absolvenţi: Luaţi-vă un paşaport şi începeţi să-l folosiţi

Mark Mobius, Preşedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group, oferă un sfat tinerilor absolvenţi de liceu sau facultate: “Luati-vă un pasaport şi incepeti să-l folosiţi.”

 Vă prezentăm argumentele sale:

„Întorcându-mă în trecut la zilele facultăţii – am obţinut diplomele de licenţă şi master la Universitatea din Boston şi doctoratul la Massachusetts Institute of Technology – trebuie să recunosc ca nu mai ţin minte nimic din ceremoniile de absolvire, poate pentru că nu au avut nimic deosebit. Discursul pe care l-am auzit la încheierea liceului a ieşit însă în evidenţă, nu neapărat pentru că era inteligent sau amuzant, ci pentru că mi-a cristalizat noţiunea că munca şi disciplina sunt cheia spre succes şi spre o viaţă dincolo de limitele oraşului meu natal.

Eram unul dintre tinerii absolvenţi plini de speranţe ai liceului Wellington C. Mepham din Long Island, în New York. Ţin minte că durul domn Calhoun, directorul nostru, a ţinut discursul. Privind în urmă, e posibil ca o altă persoană să fi ţinut discursul, dar mi-au rămas întipărită în memorie până astăzi privirea domnului Calhoun. El spunea că trebuie să munceşti din greu şi să studiezi pentru a avea succes în viaţă. Nu era, cu siguranţă, nimic revoluţionar în această idee, dar, în acelaşi timp, mesajul că nu există scurtături către succes rezona cu mine. Era o idee pe care o adopta şi Sir John Templeton, o persoană pe care o admir sincer.

Continuarea materialului AICI

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7609

Publicat de la data Iun 9 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

18 februarie 2018, 20:06
 

NNE
Ploaie
4°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 3°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 4 km/h NNE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:11
Apus: 17:49
Prognoza 19 februarie 2018
Zi
 

ENE
Ploaie cu zăpadă
2°C
Vânt: 18 km/h ENE
Rafale de vânt: 25 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

ENE
Parţial noros
-2°C
Vânt: 14 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team