Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sfat important pentru tinerii absolvenţi: Luaţi-vă un paşaport şi începeţi să-l folosiţi

Publicat: duminică, 09 iunie 2013

Mark Mobius, Preşedinte Executiv al Templeton Emerging Markets Group, oferă un sfat tinerilor absolvenţi de liceu sau facultate: “Luati-vă un pasaport şi incepeti să-l folosiţi.”

 Vă prezentăm argumentele sale:

„Întorcându-mă în trecut la zilele facultăţii – am obţinut diplomele de licenţă şi master la Universitatea din Boston şi doctoratul la Massachusetts Institute of Technology – trebuie să recunosc ca nu mai ţin minte nimic din ceremoniile de absolvire, poate pentru că nu au avut nimic deosebit. Discursul pe care l-am auzit la încheierea liceului a ieşit însă în evidenţă, nu neapărat pentru că era inteligent sau amuzant, ci pentru că mi-a cristalizat noţiunea că munca şi disciplina sunt cheia spre succes şi spre o viaţă dincolo de limitele oraşului meu natal.

Eram unul dintre tinerii absolvenţi plini de speranţe ai liceului Wellington C. Mepham din Long Island, în New York. Ţin minte că durul domn Calhoun, directorul nostru, a ţinut discursul. Privind în urmă, e posibil ca o altă persoană să fi ţinut discursul, dar mi-au rămas întipărită în memorie până astăzi privirea domnului Calhoun. El spunea că trebuie să munceşti din greu şi să studiezi pentru a avea succes în viaţă. Nu era, cu siguranţă, nimic revoluţionar în această idee, dar, în acelaşi timp, mesajul că nu există scurtături către succes rezona cu mine. Era o idee pe care o adopta şi Sir John Templeton, o persoană pe care o admir sincer.

Continuarea materialului AICI

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7609

Publicat de la data iun. 9 2013. Categorii ȘTIINȚĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

21 august 2019, 15:32
 

N
Soare
32°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 35°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 31%
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 6:25
Apus: 20:12
Prognoza 22 august 2019
Zi
 

NE
Parţial însorit
34°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Senin
21°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 21, 22, 23 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 21, 22, 23 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în […]

Loto

Horoscop

  • 225.170 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team