Sibienii pot cumpăra bilete la teatru și online

Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu vinde începând de joi bilete online, de pe propriul site, la acelaşi preţ cu cele comercializate la agenţia teatrală, dar la un preţ majorat cu cinci lei, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

„Începând de joi, 22 februarie, biletele se pot achiziţiona online, direct de pe site-ul www.tnrs.ro, la acelaşi preţ cu biletele de la Agenţia Teatrală”, se arată în comunicat.

Directorul teatrului de la Sibiu, Constantin Chiriac, a anunţat şi o scumpire cu cinci lei a preţului biletelor.

„Începând cu luna martie, am considerat important ca Teatrul Naţional Radu Stanca să treacă la un alt sistem de vânzare a biletelor. Astfel, vom lucra cu platforma entertix.ro. Facem această schimbare pentru că dorim ca biletele să se achiziţioneze direct de pe site-ul teatrului, astfel nu va mai fi nicio diferenţă de preţ între biletul cumpărat de pe site şi cel de la Agenţia Teatrală. La preţul biletelor s-a aplicat o creştere unitară de 5 lei. Ţinem să oferim această oportunitate spectatorilor noştri de pretutindeni, în aşa fel încât să existe egalitate de şanse pentru aceştia”, a declarat Constantin Chiriac.

La cumpărarea biletului de pe platforma www.entertix.ro, preţul este cu 8% mai mare, din cauza costurilor de tipărire şi livrare. În limita locurilor disponibile, se pot achiziționa bilete și în seara spectacolului, cu 30 de minute înainte de începerea reprezentaţiei.

În perioada 2-31 martie, Teatrul Naţional „Radu Stanca” susţine 32 de spectacole printre care premiera Secţiei Germane, „R.U.R. (Rossum’s Universal Robots)”, în regia lui Vlad Cristache, concertul Beatbox-Pop al trupei austriece Wiener Blond şi „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete. De asemenea, o parte dintre cele mai noi producţii ale teatrului sibian se joacă în cadrul Microstagiunii BRD Scena9, care are loc în perioada 21-25 martie.

Luna debutează cu premiera Secţiei Germane a TNRS, „R.U.R (Rossum’s Universal Robots)”, de Karel Čapek, în regia lui Vlad Cristache. În proiect sunt implicaţi atât actori ai ambelor secţii ale teatrului, cât şi studenţi ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu.

„R.U.R. (Rossum’s Universal Robots) este un spectacol SF. E pentru prima dată în România când se întâmplă un spectacol science-fiction. Spectacolul este o compilaţie de clişee cinematografice sau din literatura SF, într-o poveste despre noi, cei de astăzi, care pe mine m-a impresionat. Oamenii construiesc maşinării, sunt obsedaţi de progres tehnologic, de toate formele de progres, mai puţin de cel spiritual. Avem o lume a viitorului pe care încercăm să o creăm folosindu-ne şi de muzică. Spectacolul are ca soundtrack muzica electronică a trupei Kraftwerk, părinţii muzicii electronice. Practic, facem un spectacol-concert, în care linia de demarcaţie între ceea ce înseamnă maşinărie şi ceea ce înseamnă om este foarte fină. Roboţii din spectacol au suflet, oamenii nu. Deşi e cu roboţi, spectacolul e despre oameni şi despre societatea noastră, care a ajuns o epavă sufletească. În cadrul acestui spectacol-concert SF, ne punem întrebarea Ce înseamnă, de fapt, să fii om?”, a declarat Vlad Cristache în conferinţa de presă organizată pentru această premieră.

Trupa austriacă Wiener Blond revine în România şi vor concerta la Sibiu în 4 martie, de la ora 19:00, pe scena teatrului sibian. Duo-ul format din tinerii muzicieni Sebastian Radon şi Verena Doublier a devenit cunoscut pe scena muzicală austriacă pentru combinaţia originală de beatbox, pop alternativ şi cântec vienez, dar şi pentru versurile pline de umor, care surprind, cu un fin simţ al observaţiei, viaţa cotidiană a vienezilor: de la o plimbare cu metroul, la tradiţionalul spriţ vienez sau la pasiunea pentru deserturile tipic austriece.

În perioada 21-25 martie, Naţionalul sibian şi BRD – Groupe Société Générale prezintă Microstagiunea BRD Scena9, eveniment în cadrul căruia au fost programate unele dintre cele mai noi producţii. Astfel, în 21 martie, de la ora 19:00, are loc spectacolul „De veghe la Taj Mahal”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, iar în 22 martie, de la ora 17:00, la Studioul CAVAS din incinta Facultăţii de Litere şi Arte se joacă „Iubirea la oameni”, în regia lui Bogdan Sărătean, reprezentaţie inclusă în campania naţională „Artiştii pentru Artişti”. Tot în 22 martie, de la ora 19:00 Secţia Germană prezintă „Szenen Einer Ehe / Scene dintr-o căsnicie”, în regia lui Charles Muller. Ziua de 23 martie aduce alte două spectacole, de la ora 17:00, la CAVAS, „Emigranţii”, în regia lui Dan Glasu şi de la ora 19:00, la teatrul sibian „Omul cel bun din Sîciuan”, regia Anca Bradu. Sâmbătă, 24 martie, de la ora 19:00, la teatrul sibian este prezentat spectacolul „10”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, realizat în cadrul proiectului european Be SpectACTive!, după textul scris de Csaba Székely special pentru această producţie. Microstagiunea se încheie duminică, 25 martie, cu „Avioane de hârtie”, în regia lui Eugen Gyemant, de la ora 17:00, la studioul CAVAS şi cu „Hedda Gabler”, în regia lui Botond Nagy, de la ora 19:00, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”.

Finalul lunii aduce primele două reprezentaţii din acest an ale mult aşteptatului „Faust”, în regia lui Silviu Purcărete. Acestea au loc în 30 şi 31 martie, de la ora 19:00, la Fabrica de Cultură.

Printre evenimentele programate luna viitoare, se numără şi: „Familii”, de Eugen Jebeleanu, „Îmi place cum miroşi”, „Bărbate, treci la fapte!” şi „Ein Bett voller Urzeln / D’ale Lolelor”, regia Şerban Puiu, „Reasons to be pretty”, regia Rafael Kohn, „Oidip”, regia Silviu Purcărete, „Nora” şi „Balul”, regia Radu-Alexandru Nica, două reprezentaţii ale spectacolului „Moroi”, regia Alexandru Dabija, „Vorbiţi tăcere?/Sprechen Sie Schweigen?”, un spectacol de Gianina Cărbunariu, „Felii”, de Lia Bugnar, „MAL/PRAXIS”, un spectacol de Bogdan Georgescu sau „Orb de mină”, în regia lui Bogdan Sărătean. De asemenea, în luna martie se împlineşte un deceniu de la premiera spectacolului „Hamlet”, în regia lui Radu-Alexandru Nica, prin programarea unei reprezentaţii în data de 16 martie, de la ora 19:00.

 

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.