Siderat de România: Autorităţi de mucava

Nu ştiu, sincer, cum pot unii să se plictisească în România, micul stat din Balcani unde sub fiecare pietricică se ascunde un dram de prostie. Tocmai ea te scoate din normalul cotidian şi îţi pune neuronii în mişcare, Avea dreptate cineva când spunea că frumuseţea locurilor, bogăţia adâncurilor SUNT direct proporţionale cu inteligenţa celor puşi să cârmuiască locurile.

Tot citind şi ascultând informaţiile ultimelor zile, involuntar îmi răsună în minte celebrele versuri ale regretatului Vali Sterian:

„1.În codru verde nu se mai pierde
Nu se mai vede urmă de cal
Pe la izvoare nu mai apare
Umbra călare a vreunui haiduc

2. Unde s-au dus, când au apus
Anii de sus ai gloriei lor
Unde-s pistoalele unde-s pumnalele
Caii şi flintele haiducilor

R: Lai, lai, lai…

3. La drumul mare nu mai apare
Să mai omoare cât-un ciocoi
Să-i ia toţi banii pentru ţăranii
Pentru sărmanii plini de nevoi

4. Unde s-au dus, când au apus
Anii de sus ai gloriei lor
Unde-s pistoalele unde-s pumnalele
Caii şi flintele haiducilor”.

Poate că tocmai de asta are nevoie ţara aceasta pentru se face cât de cât dreptate. Atât timp cât autoritatea în drepturi să pună legea în aplicare se comportă precum jandarmul deposedat de armă din creaţia lui Marin Preda. Mai tot timpul cu frica în sân să nu deranjeze pe tupeişti, mai ales pe cei pentru care legea este doar o simplă bucată de hârtie de şters nişte dosuri.

Teama şi frica pun tot mai mult stăpânire pe România. Insecuritatea populaţiei, atât privind traiul zilei de mâine, dar şi siguranţa sa în societate, este cu mult amplificată de jemanfişismul şi arogantă liderilor puşi să vegheze la bunul bunul mers al societăţii.

Tot mai trist este că marea majoritate a populaţiei acceptă, nu înţeleg de ce, acest stil de existenţă. Venind parcă să confirme regretele unui Ţuţea, sau Sterian cu privire la sentimentul de a fi român.

Este incredibil că în propria ţara să nu îţi poţi manifesta patriotismul, riscând să fii luat la bătaie sau amendat de autoritatea statului ale cărui drapel îl fluturi prin oraş! Este scandalos că tu, ca politician, să bei cot la cot cu agresorii tăi şi apoi să spui că nu îi cunoşti, deşi se poate dovedi contrariul.

A ajuns România ţara tuturor laşilor, a celor plini de nepăsare faţă de viitorul noii generaţii? Nu aş vrea să cred asta, deşi realitatea dovedeşte contrariul. În frunte cu mult iubiţii şi stimaţii conducători ai naţiei. Aceşti adevăraţi luptători care şi-ar da şi viaţa până la unu. Că la unu şi cinci iau prânzul la restaurant, sau se duc să viziteze, în megalomania lor, vre un monument istoric, închizând , cu sprijinul „moromeţilor” jandarmi ai lui Preda, accesul celor mulţi şi proşti către zona respectivă. După care să se dea mari pe Facebook cu „isprava” lor…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.