Siderat de România: Jocul de parşivel al lui Ponta – George LUCIAN

Singura imagine care îmi vine acum în momentul scrierii acestor rânduri în minte este cea a premierului Ponta imediat după nominalizarea sa de către marinerul număru’ al ţării, în funcţia de staroste peste Palatul Victoria. Cu o mimică ce denota şi atunci ca şi acum ideea că: ” Am fraierit prostimea şi de data asta!”, folosim aici la „Ultima Oră” respectiva fotografie pentru a ilustra de fiecare dată când ni se pare că actualul şef al Executivului ne ia de proşti pe noi toţi. Căci, cam asta reuşeşte Ponta (urul) să îndeplinească pe linia „succesurilor” sale de la numirea sa încoace.

Ajung, doamnelor şi domnilor, deşi nu îmi place să recunosc, să îi dau dreptate copreşedintelui USL, Crin Antonescu. Ajung să fiu de acord cu elucubraţia domniei sale privitoare la parşivitatea jocului cretinoid dus de Ponta în problema Roşia Montana în primul rând, dar şi a celorlalte situaţii cu care România se confruntă în ultima perioadă. Bine, Antonescu nu se referea numai la stilul machiavelic adoptat de premier în chestiunea exploatării aurifere din inima Albei, ci şi la relaţia pe care o are acesta cu partenerii de coaliţie (în paranteză fie spus, am avertizat la un moment dat, într-unul din editorialele mele, că sângele socialist, liberal nu se va face niciodată). Dar pata cea mai mare în parşivitatea cu care joacă Ponta, vizibilă şi de pe Lună, se numeşte Roşia Montana.

Până şi blocarea pe şestache a legii maidanezilor de către ultraiubitorul de bolizi decapotabili, Tăriceanu, a pălit ca importanţă în faţa deplasării ochelaristului între mineri. Ca dovadă a susţinerii proiectului, ca premier, nu ca deputat. Cârcotaşii au si vuit pe reţelele de socializare afirmând că era de datoria lui să coboare în subteran că doar şi-a luat şi el bonificaţia din partea investitorilor. La cât de precipitată a fost aranjată vizita în zonă, n-ar fi exclus. Premierul s-a dat de gol prin fiecare gest comis cât de mult e ataşat, financiar evident, de cauza aurului din Roşia Montana. Chiar am fi curioşi, dacă nu cumva va intra discuţia cu ortacii la Strict Secret, ce le-a promis Ponta. Să le fi spus, în parşivitatea sa, că mai trebuie să rabde un pic până se potoleşte pulimea din stradă? Că oricum legea se va adopta la un moment dat? Nu mă mai miră nimic. În ceea ce-l priveşte pe liderul din Victoriei mă aştept la orice.

Deranjant e modul cum a făcut pipi prin prepuţul gândirii sale pe miile de demonstranţi ce au ieşit seară de seară pentru a cere înlocuirea cianurilor din procesul de extracţie a aurului şi a ales cele 1000 de voturi din partea comunităţii roşiene. Sincer, ar fi avut mult mai mult de câştigat la viitoarele alegeri dacă ar fi fost om şi nu barbugiu şi ar fi coborât în stradă ca să discute cu protestatarii. Ca şi prietenul său în ale măgăriilor, Băsescu, Ponta a ales minoritatea. O minoritate care însă îl va trage după ea şi îl va scufunda cu tot cu tembeliziunile partenere în mocirla otrăvită de cianuri a societăţii politice româneşti.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.