Siderat de România: La Mulţi Ani, iubită Românie!

Chiar dacă mai mereu aduc critici României, asta nu înseamnă că nu mă bucur pentru ea. Pentru micile mari realizări cu care acest micuţ ţinut de undeva de pe harta mare a lumii reuşeşte să uimească mapamondul. Pentru frumoasele minunăţii ce o împânzesc de la sud la nord, de la vest la est. Pentru umorul cu care s-a născut omul simplu, cel rămas nepervertit. Pentru toate celelalte chestii care te înduioşează de fiecare dată când vorbeşti de România.

E drept că pe ici pe colo s-au strecurat şi uscăturile, crescute din ignoranţa şi indolenţa nu a ţării, ci a liderilor ei. Pe aceştia trebuie să îi hulim şi să îi biciuim pentru fiecare lacrimă vărsată de România. Biata ţară nu are nicio vină că nişte ingraţi născuţi din veşnicul somn al raţiunii au scos-o ca pe o sclavă la mezat. Nu ea a decis să îşi vândă avuţia din subsol: stătea bine acolo unde a lăsat-o Dumnezeu. Nu ea a decis să îşi distrugă istoria. Ci oamenii cărora cu mărinimie le-a oferit cetăţenia şi care asemeni unor mii de Iuda au trădat-o pentru un pumn de arginţi.

Aşa că, n-am nimic cu România. Ei îi spun din toată inima „La Mulţi Ani!”. Celorlalţi, mai cârtitori pe marginea şanţului şi care îşi aduc aminte de ea doar când e zi liberă de la muncă şi doar dacă primesc crăpelniţă şi pileală pe gratis, mă mai gândesc dacă merită să fie luaţi în considerare de subsemnatul. ” La Mulţi Ani!” în schimb tuturor celor care se simt români indiferent că este 1 Decembrie, ori 1 Mai, ori zi de mare demnitar. Pentru aceştia, da, tot respectul meu…

La Mulţi Ani, Românie! Din milioane de inimi de români…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.