Siderat de România: Mult zgomot pentru liniştea patronului

Cum poţi să crezi că un jurnalist îşi face cu adevărat meseria în condiţiile în care el este unealta patronului în lupta cu duşmanii de clasă. Nu iubesc Antena 3 nici România TV iar la Badea am încetat să mă mai uit din clipa demarării luptei contra marinerului. O stare de nervozitate acută bazate pe numeroase accente de ipocrizie. Astfel pot fi catalogate majoritatea produselor promovate de trustul varanului. Jurnaliştii aflaţi în slujba lui încearcă în fel şi chip să îi cosmetizeze acestuia imaginea şi să arunce mai tot timpul pisica moartă peste gardul de la Cotroceni.

Varanul nici usturoi nu a mâncat, sau dacă s-a întâmplat să îngurgiteze aşa ceva a fost la comanda subliminală venită de la mariner. Altfel nu are de ce gura să îi pută în aşa hal. La concluzia de mai sus tot doresc corifeii trimişi în arena reflectoarelor să ajungă. Numai că, printre privitori mai sunt şi oameni cu scaun la cap. Care s-au prins de modul cum stau trebile prin clădirea de la marginea Herăstrăului.

Niciodată nu voi mai iubi Antena 3. Nici după ce Băsescu va fi fost judecat şi aruncat în spatele gratiilor. Nu aceasta este menirea jurnalismului de a fluiera contra curentului la infinit doar pentru că patronului i s-a pus pata pe un individ. Când eşti beat şi acest lucru îţi este spus de foarte mulţi dintre cei din jur te duci acasă şi te culci. Numai că, îmbătaţi de aroganţa şi trufia unuia care nu concepe  să piardă lupta cu adversarul său declarat, prieten de pahar odinioară (căutaţi pe goagăl poze cu cei doi adversari pentru a pricepe ce buni prieteni au fost), jurnaliştii care au acaparat, naiba ştie prin ce metode premiile APTR, merg din eroare în eroare. Greseli ce anulează profesionalismul cu care ies mai tot timpul în faţă.

Ceea ce face postul de ştiri al varanului în prezent nu este altceva decât o grosolană şi crasă atitudine de manipulare a opiniei publice, informarea devenind , de dragul patronului, dezinformare.

Poate că asociaţiile de jurnalişti ar trebui să ia atitudine faţă de asa-zişii corifei ai peniţei, să îi tragă de urechi şi să le mai amintească din când în când că menirea de bază este aceea de a prezenta realitatea aşa cum ea: frumoasă, urâtă şi nu cum doreşte linia politică a conducerii mult prea ahtiată de dorinţa de a se răzbuna folosindu-se de oamenii simpli, din public. În colimator ar trebuzi să intre cu toţii , cei ce , pentru bani, au uitat că sunt acolo pentru a reprezenta cetăţeanul. Care, fie vorba între noi, s-a cam săturat de balivernele debitate de părerologi.

Cetăţeanul, în clipa de faţă, simte că presa s-a îndepărtat de el. Simte că este o simplă unealtă şi ar renunţa cu drag la a mai urmări lăturile difuzate de tembeliziuni. Dacă ar avea alternativă. Dar cum nu are parte de aşa ceva se mulţumeşte să privească tâmp la circul de pe micul ecran.

Apropos, aţi încercat vreodată să tăiaţi sonorul televizorul în timp ce urmăriţi falsele dezbateri din platou? Încercaţi. Variantele sunt două: ori râdeţi cu lacrimi de scălămbăielile celor aflaţi in faţa camerelor de luat vederi. Ori veţi plânge facându-vă cruce cu ambele mâni şi cu limba în gură simultan la cât de gravă a ajuns situaţia cu presa românească.

Suntem unici în Europa la acest capitol. Credeţi-mă!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.