Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Siderat de România: Nimeni nu e mai presus de Legea Firii – George LUCIAN

Publicat: joi, 06 iunie 2013

Nu poţi să nu rămâi precum viţelul în faţa porţii noi, citind aberaţiile propuse de diverşi nichipercea drept revizuiri ale Constituţiei României. Dincolo de insistenţele Bisericii Comerciale Române (că numai ortodoxă nu mai e) de a intra în spiritul legii fundamentale precum sovieticii cu bocancii în independenţa ţării acum ceva decenii, propunerile care vin cică să modernizeze întâiul document al naţiunii te surprind neplăcut cu fiecare evidenţiere a acestora.

Nu voi sta acum să analizez tendinţa de mers de rac a autorităţilor de la Bucureşti. Nu voi sta să evaluez dacă e corect ca toate căsătoriile să fie făcute între un bărbat şi o femeie (trăiască managerii bisericii!). E o mare şi inutilă pierdere de timp. Dar nu pot să nu reacţionez cum văd cum se duc pe apa sâmbetei banii publici, ăia de îi plătim cu toţii prin impozite şi taxe, pentru diverse acţiuni de tip referendum, ale căror rezultate pot să fie, sau să nu fie, luate în calcul, după cum li s-a sculat în dimineaţa respectivă, de către aleşii din Stâna României de peste drum de Parcul Izvor.

După ce că au muncit doar 36 de zile în ultimele şase luni de când s-a instalat în băncile Parlamentului, această turmă de berbeci şi oi îşi permite să ia în batjocură interesul poporului care i-a trimis acolo. Evident că articolul din Constituţie cu Nimeni nu mai e presus de lege este unul facultativ pentru ei, dacă privim cu atenţie atitudinea sfidătoare cu care tratează tot ce mişcă în jur. La o adică e şi normală starea de fapt: salarii frumuşele, privilegii gârlă, să tot trăieşti aşa, nineacă!

Vina se ştie a cui e. Nu mai are rost să mai stricăm orzul pe gâşte vorbind despre imbecilitatea pulime tăricenească, aia de s-a prezentat la mişto la vot şi a trimis la Stână indivizi gen Prigoană, Muia, sau Labă şi, care, în paranteză fie spus, se pregăteşte să îi dea bani publici de buzunar pentru Bruxelles, Bahmuţancei. Interesant este de urmărit ce se va întâmpla când toate lucrurile se vor întoarce împotriva celor care vor să îşi cimenteze pentru totdeauna privilegiile, împotriva celor care vor să se pună la adăpostul diverselor manevre legislative. Pentru că, nu trebuie uitat acest fapt şi fizica o tot demonstrează de când se studiază: orice are ceva pe măsură de sens contrar. Şi atunci să te ţii…

E drept, legile fizicii nu spun de o reacţie imediată, ci de una de durată, conform mersului Universului. Dar reacţia va veni, taman când se aşteaptă mai puţin. Pentru că, deasupra Legii Firii nimeni nu e mai presus de Creator. Şi acela nu e mituibil, cum ar vrea să creadă, spre liniştea lor, berbecii şi oile din Stâna României.

Din fericire…

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=7459

Publicat de la data iun. 6 2013. Categorii Editorial, Opinii. Comentarii, Siderat de România.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

22 ianuarie 2019, 11:41
 

NE
Noros
-1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: -5°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 92%
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:44
Apus: 17:11
Prognoza 23 ianuarie 2019
Zi
 

N
Noros
7°C
Vânt: 4 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 1
Noapte
 

NE
Precipitaţii
2°C
Vânt: 11 km/h NE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 1
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 21-01-2019 Ora : 14 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 22 ianuarie, ora 05 – 23 ianuarie, ora 14 Zonele afectate : conform textului Fenomene : ninsori moderate cantitativ și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte, polei Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ         În intervalul menționat, aria ninsorilor […]

Loto

Horoscop

  • 170.927 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team