Siderat de România: Nimeni nu e mai presus de Legea Firii – George LUCIAN

Nu poţi să nu rămâi precum viţelul în faţa porţii noi, citind aberaţiile propuse de diverşi nichipercea drept revizuiri ale Constituţiei României. Dincolo de insistenţele Bisericii Comerciale Române (că numai ortodoxă nu mai e) de a intra în spiritul legii fundamentale precum sovieticii cu bocancii în independenţa ţării acum ceva decenii, propunerile care vin cică să modernizeze întâiul document al naţiunii te surprind neplăcut cu fiecare evidenţiere a acestora.

Nu voi sta acum să analizez tendinţa de mers de rac a autorităţilor de la Bucureşti. Nu voi sta să evaluez dacă e corect ca toate căsătoriile să fie făcute între un bărbat şi o femeie (trăiască managerii bisericii!). E o mare şi inutilă pierdere de timp. Dar nu pot să nu reacţionez cum văd cum se duc pe apa sâmbetei banii publici, ăia de îi plătim cu toţii prin impozite şi taxe, pentru diverse acţiuni de tip referendum, ale căror rezultate pot să fie, sau să nu fie, luate în calcul, după cum li s-a sculat în dimineaţa respectivă, de către aleşii din Stâna României de peste drum de Parcul Izvor.

După ce că au muncit doar 36 de zile în ultimele şase luni de când s-a instalat în băncile Parlamentului, această turmă de berbeci şi oi îşi permite să ia în batjocură interesul poporului care i-a trimis acolo. Evident că articolul din Constituţie cu Nimeni nu mai e presus de lege este unul facultativ pentru ei, dacă privim cu atenţie atitudinea sfidătoare cu care tratează tot ce mişcă în jur. La o adică e şi normală starea de fapt: salarii frumuşele, privilegii gârlă, să tot trăieşti aşa, nineacă!

Vina se ştie a cui e. Nu mai are rost să mai stricăm orzul pe gâşte vorbind despre imbecilitatea pulime tăricenească, aia de s-a prezentat la mişto la vot şi a trimis la Stână indivizi gen Prigoană, Muia, sau Labă şi, care, în paranteză fie spus, se pregăteşte să îi dea bani publici de buzunar pentru Bruxelles, Bahmuţancei. Interesant este de urmărit ce se va întâmpla când toate lucrurile se vor întoarce împotriva celor care vor să îşi cimenteze pentru totdeauna privilegiile, împotriva celor care vor să se pună la adăpostul diverselor manevre legislative. Pentru că, nu trebuie uitat acest fapt şi fizica o tot demonstrează de când se studiază: orice are ceva pe măsură de sens contrar. Şi atunci să te ţii…

E drept, legile fizicii nu spun de o reacţie imediată, ci de una de durată, conform mersului Universului. Dar reacţia va veni, taman când se aşteaptă mai puţin. Pentru că, deasupra Legii Firii nimeni nu e mai presus de Creator. Şi acela nu e mituibil, cum ar vrea să creadă, spre liniştea lor, berbecii şi oile din Stâna României.

Din fericire…

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.