Siderat de România: Spirit liber şi de neoprit – George LUCIAN

Tot respectul pentru cei care ies seară de seară în stradă, precum o făceau „golanii”, în perioada de glorie a Pieţei Universităţii. Toată admiraţia sus semnatului pentru credinţa lor întru schimbarea lucrurilor. Cu paşi mărunţi şi deşi spune o vorbă din popor, adaptată evident, se poate transforma lumea.

Mărturisesc că am avut ceva îndoieli în cea ce priveşte continuitatea fenomenului, dar se pare că, întărâtaţi şi de nesimţirea crasă a deontologilor din presa tembelizată completată cu succes de atitudinea tipică struţului adoptată de clasa politică, aceşti „imberbi” ai societăţii civile merg mai departe în demersul lor. Geaba încearcă să schimbe aşii cenzurii tenta protestului scoţând în faţă răsuflata luptă împotriva lui Băsescu. Geaba încearcă cei plătiţi cu bani grei de către urmăriţii pentru corupţie ai RMGC să dreagă busuiocul.

Contrar tuturor lucrurilor, tot ceea ce au încercat idiotocraţii marilor trusturi, în aplanarea situaţiei nu a făcut altceva decât să amplifice nedumerirea celor mulţi şi încă nu atât de îndoctrinaţi televizual. Ba mai mult, apar şi mai multe semne de întrebare cu privire la ceea ce e în spatele întregii afaceri. Dedesubturi scoase la iveală de internauţi ce relevă putregaiul de sub eşafodul spre care sunt împinşi de voinţa mulţimii membrii clicii atât de iubitoare de euroi.

Bravos, naţiune virtuală! Felicitări, iubitori ai navigării prin reţeaua www-ului, presă online dedicată crezului de bază al jurnalismului! Pe voi corupţia e cu mult mai greu aplicabilă, aveţi aventura în sânge, dorinţa de a spune lucrurile aşa cum sunt. Aţi fost inima marilor schimbări sociale din nordul Africii, Iran şi nu numai! Sunteţi asemeni spiritului neadormit al naturii: sălbatic şi liber, nu doriţi să intraţi sub jugul nimănui. Fapt ce pare a fi de neînţeles   de către cei care acum trag cu pietre în voi, aflaţi undeva sus în vârf doar pentru că la un moment dat au profitat de naivitatea şi ignoranţa înaintaşilor.

Dar vorba ceea, cam uitată de ei: Doamne Fereşte să cazi de acolo! Iar când se va întâmpla, voi veţi şti şi veţi fi pregătiţi să imortalizaţi momentul. Unul pe cinste, cu siguranţă!

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.