Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Siderat de România: Unde sunt românii adevăraţi? – George LUCIAN

Publicat: luni, 02 decembrie 2013

O silă generală mi-a cutremurat sufletul de Ziua Naţională. Parcă venind să îmi confirme fiecare vorbuliţă scrisă în editorialul postat cu mai bine de 24 de ore în urmă. Am luat la pas Capitala României pe jos, încercând să văd o schimbare, una singură, care să îmi arate că, da, poporul s-a decis şi a luat-o pe calea arătată de luminiţa Bruxelles-ului.
Nu are sens acum să mai amintesc de ceea ce televiziunile ahtiate după grotescul cotidian v-a şi arătat. Nu are sens să mai pomenesc despre falsele valori ale societăţii, analfabeţi, cu o băşcălie la limita manelismului, ajunse să fie ultra promovate de producătorii marilor concerne mass-media. Trist e că s-au folosit acestea de simbolurile unei naţii: tricolor, port naţional, pentru a-şi bate joc de inteligenţa unui popor. Trist…
Ce ne mai face români, în afara buletinului din buzunar? Ii ascultam pe tinerii din blocul în care locuiesc. În afara faptului că behăie, doar la beţii crunte, „Noi suntem români”, nimic altceva. În rest, cenuşă în creierele lor. Îi vedeam pe oameni cum se îmbulzeau ieri la crăpelniţă şi pileală mai ceva ca la Black Friday. Fraţilor!!!! Asta e România? O ţară de babuini dresaţi de autorităţi pe principiul lui Pavlov??? Mai mare ruşinea!
România este în prezent raiul tupeiştilor, în care reuşesc doar cei care pupă dosurile altora mai sus puşi. Este locul unde dacă vrei să reuşeşti ceva pentru a deveni o „poveste de succes”, trebuie să ai rude înstărite, ori care lucrează în străinătate. Patrioţii, cei ce au decis să rămână între graniţe, cei care nu au fost educaţi să mintă, să fure, să facă pe ipocriţii sunt simpli muritori de foame.
Se întorc semeţii noştri lideri din istorie în mormânt privindu-şi urmaşii. Unde este semeţia lui Decebal, a lui Mihai Viteazul, ori cea a lui Ştefan cel Mare? O mai regăsiţi la vreunul din liderii noştri, o ma reîntâlniţi printre semenii voştri?
România şi este tristul adevăr a devenit locul în care tinerii nu mai nicio speranţă. Nu mai zic că nici cei trecuţi de 30 de ani, dacă, repet, nu au avut neamuri niţel mai bogate, nu mai au nicio perspectivă de mai bine. Să se mai căsătorească, să îşi mai dorească vreun plod? Îmi vor sări în cap toate babele şi toţi cretinii care îşi poartă prosteşte fălnicia inoculată de regimul comunist. Cu ce să creşti un copil când statul îţi dă, ca alocaţie, o sumă mai mică decât cea alocată unui câine?
Ce perspectivă să mai aibă un tânăr aspirant la statutul de lector, ori conferenţiar universitar şi plătit mizerabil de către angajatorii săi, pentru a reuşi în viaţă? Nici măcar o casă cu credit nu-şi poate lua cu banii primiţi ca salariu, în condiţiile în care din mizeria primită lunar trebuie să îşi strângă necesarul plăţii unui doctorat, obligatoriu, pe care nu şi-l doreşte neapărat pentru că nu e pregătit încă pentru el, dar pe care trebuie să îl urmeze întrucât, altfel e dat afară din sistem.
Asta e realitatea, domnilor, voi cei trecuţi de 40 de ani!. Una pe care, voi, nu vreţi să o acceptaţi, pe care, voi, o credeţi schimbabilă, dar căreia tot voi îi puneţi piedici. Pentru că vă e teamă de modul cum priveşte ultima generaţie ieşită de pe şcolii generale comuniste lumea. Vă e teamă de schimbările propuse de ei şi o consideraţi una care nu vrea să accepte realitatea.
Eu sunt unul din aceia, un ins care nu mai acceptă să scrie după canoane învechite impuse de nişte indivizi mult prea obişnuiţi cu limbajul de lemn al socialismului ştiinţifico-fantastic. Da, sunt un ins revoltat pe tot ceea ce înseamnă clasă socială superioară din România. Sunt un individ care nu mai acceptă să fie servitorul niciunuia. Şi ca mine mai sunt şi alţii. Dar mult prea puţini pentru a mai reuşi să schimbe ceva. Le e teamă de perspectiva zilei de mâine, că oricând îşi pot pierde locul de muncă, neavând precum vesticii perspectiva de a se reangaja imediat. Din păcate…
Pentru că în România, ea nu are nicio vină după cum am mai scris anterior, dacă nu te numeşti ciobanul Ghiţă, ori Turcescu, ori Tatulici, ori Tatoiu etc, nu ai niciun viitor. Rişti să devii una din mile de fiinţe şi cenuşii din marea mulţime ce se îmbracă în straie naţionale pentru a se aşeza la marea coadă de unde are marea şansă de a hali pe gratis celebra porţie de sarmale, fasole şi cârnaţi. După ce, evident, ţi s-a sugerat subtil: Să nu uiţi să ne votezi!
Asta e România adevărată. Cu tot felul de neaveniţi ajunşi să conducă. Cu talente omorâte încă din faşă şi trimise la produs peste hotare. Cu tot felul de nulităţi tinere promovate de diversele clase sociale drept „mlădiţele” ce vor reconstrui ţara.
Mi-e scârbă de astfel de indivizi. De aceea am urat La Mulţi Ani doar României şi mâinii de români adevăraţi. Ceilalţi îşi spun cuvintele magice, sau îmi spun şi mie, doar când sunt prea alcoolizaţi şi doar dacă le dai, sau stai la o beţie cu ei. Altfel, nu. Aceştia sunt, ca şi cei din înalta clasă a societăţii, falşii români.     Ei au vândut ţara aceasta, bucată cu bucată, au acţionat, folosind diverse, contra intereselor cetăţenilor pe care îi reprezintă. Şi mai au şi tupeul ca să apară la televizor să îmi vorbească despre istoria neatârnării neamului românesc, Lor, nu le spun nimic. Iar dacă vor crede că am făcut-o vă spun doar atât: nişte proşti…

P.S. Criticilor le transmit doar atât: Înainte de a pune mâna pe tastatură pentru a mă admonesta, aşa cum aţi mai făcut-o (noroc cu sistemul împotriva invectivelor), gândiţi-vă dacă vă place cum arată România la ora actuală, dacă vă place că primimim doar un os de la marea avere pe care ne-a dat-o natura, dacă vă convine să vi se întoarcă plodul plângând acasă că niciuna din ideile sale nu a trecut o ştachetă impusă arbitrar de nişte şefi instauraţi pe cu totul alte criterii în afara competenţei şamd. Şi abia după daţi-mi în cap.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19090

Publicat de la data dec. 2 2013. Categorii Editorial, Opinii. Comentarii, Siderat de România.

Zona comentariilor

Meteo în țară

14 octombrie 2019, 10:33
 

N
Soare
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 16°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 76%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:29
Apus: 18:34
Prognoza 15 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Înnourat
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

NE
Parţial noros
10°C
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 233.563 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team