Siguranța comunităților, prioritatea țărilor europene dezvoltate

Securitatea europeană, pusă la încercare pe fondul conflictului armat din Ucraina, schimbă perspectiva liderilor lumii pentru un viitor sigur, în care comunitățile să reziste în fața provocărilor de orice fel.

La nivel național, Asociația Română Pentru Smart City a făcut din securitatea comunitățiloro prioritate a anului 2022.

“Cu toții ne îndreptăm atenția asupra conflictului armat activ din Ucraina. Și, făcând o analiză asupra tuturor factorilor, este clar că Ucraina rezistă datorită oamenilor, datorită puternicei dorințe colective de salvare a propriilor comunități.

Vedem la nivelul Kievului, oraș pe care l-am vizitat la invitația primarului Vladimir Klitschko, o infrastructură digitală robustă, comunicații care sunt funcționale încontinuare și o infrastructură critică ce asigură energie, apă, servicii de date, și nu numai.

Conceptul de Safe City devine o prioritate în acest context și voi face toate eforturile pentru promovarea și implementarea acestuia în toate comunitățile din România, a declarat Eduard Dumitrașcu, Președinte Asociației Române Pentru Smart City.

Mai mult de jumătate din populația lumii trăiește în orașe. Odată cu creșterea vitezei urbanizării, dar și cu efectul globalizării, rolurile, oportunitățile, responsabilitățile și zonele de influență ale orașelor sunt în creștere.

În „epoca Smart City” în care trăim, orașele, precum țările, funcționează în relații și în interacțiune cu alte orașe, având un rol de actori globali.

România are nevoie de o strategie bazată pe prevenție, iar în acest an cea de-a șasea ediție a galei Smart City Industry Awards este dedicată componentei Safe City.

Ne dorim să promovăm cultura civică de apărare și securitate a comunităților, educația liderilor și decidenților cu rol în protecția civilă urbană, dar și să recunoaștem eforturile susținute ale celor care au înțeles importanța conceptului Safe City, și aici mă refer la instituții publice, companii și experți, a mai spus Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române Pentru Smart City.

Gala Smart City Industry Awards va avea loc pe 31 martie 2022, la Palatul Parlamentului, sub Înaltul Patronaj al Ministerului Apărării Naționale și sub Patronajul Academic al Universității Politehnică București.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.