Simularea Parlamentului României (simPRO) – 11- 14 mai 2017

Societatea Europeană pentru Justiție în parteneriat cu Societatea Studenților Universității București (SSUB), Asociatia JUNII și cu sprijinul Camerei Deputaților, organizează în perioada 11 – 14 mai Simularea Parlamentului României (simPRO), un eveniment care consta in simularea procedurilor parlamentare. Evenimentul a ajuns la a V-a editie.
Proiectul se va desfășura în sala plenului Camerei Deputaților și în sălile in care isi desfasoara activitatea  grupurile parlamentare. Festivitatea de deschiderea  va avea loc vineri, 12 mai,  in  sala de plen a Camerei Deputatilor  și va avea ca invitati politicieni de succes din Romania.
Simularea Parlamentului României (simPRO) este un proiect ce deservește intereselor elevilor și studenților, prezentându-se sub forma unei simulări instituționale.
Simularea Parlamentului României reprezintă un proiect național care pune accentul pe dezbatere și acțiune și încurajează tânăra generație și noua elită să se implice în viața comunității prin  dezvoltarea simțului civic. simPRO  constă în simularea procesului decizional din cadrul Parlamentului României pe grupuri politice, comisii parlamentare, precum și pentru activitatea din plen.
În cadrul proiectului vor participa 150 de studenti si elevi din toate zonele tarii:  Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Politehnica Bucuresti, Academia de Studii Economice, Universitatea Al. I. Cuza din Iasi, Universitatea din Oradea, SNSPA, Universitatea Titu Maiorescu, Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava si multe altele.
Participanții vor învăța cum să identifice și să rezolve problemele unei comunități, cum să scrie și să modifice un proiect legislativ pentru a respecta atât voința cetățenilor, cât și rigorile legislative.

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.