Sindicaliștii CFR, poziție tranșantă privind rezolvarea problemelor financiare din sistem

Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial va declanşa conflictul de muncă, conform prevederilor legale, dacă în 30 de zile nu vor fi aprobate în Guvern bugetele companiilor CFR SA şi CFR Călători, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele federaţiei, Grigore Mare.

„Este un termen pe care l-am convenit cu Ministrul Transporturilor şi am văzut că e om tânăr şi deschis. Sperăm că va fi lăsat să îşi facă treaba, să nu fie remaniat în 2-3 săptămâni, pentru că nu ne ajută cu nimic dacă îl schimbă. Să îl lase să îşi facă treaba. Şi-a dat cuvântul că în maxim 30 de zile aceste bugete vor fi aprobate prin Hotărâre de Guvern. Dacă nu îşi respectă cuvântul, următoarea perioadă vom declanşa conflictul de muncă, conform prevederilor legale”, a spus Grigore Mare.

El a menţionat că sindicatul a început negocierea contractului colectiv de muncă în urmă cu aproape 5 luni, încă de la fundamentarea bugetului de stat, pentru a nu apărea în lege interdicţii care să nu permită majorarea salariilor din calea ferată.

„Am început demersurile pentru negocierea CCM în urmă cu aproximativ 5 luni de zile, încă de la fundamentarea bugetului naţional, pentru că, dacă nu suntem atenţi, în textul de lege pot apărea fel de fel de interdicţii care nu ne dau voie să majorăm salariile angajaţilor noştri. Tot timpul s-a întâmplat treaba asta, am avut interdicţii în lege şi nu mai poate continua aşa. Şi salariaţii noştri sunt români, sunt ca ceilalţi şi aşteaptă şi ei un venit rezonabil ca să poată să meargă acasă, să îşi întreţină familia, să aibă ce să pună pe masă la copii, ca toţi ceilalţi”, a spus Grigore Mare.

Citeste mai mult pe capital.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.