Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sindicaliștii din penitenciare avertizează: Sunt semnale că bugetul ANP va fi redus

Publicat: luni, 06 august 2018

Bugetul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) va fi redus – este anunţul pe care l-a făcut secretarul general adjunct al Ministerului Justiţiei, potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din ANP, Sorin Dumitraşcu, după o întâlnire care a avut loc, luni, cu o delegaţie a MJ.

„Inedit este faptul că bugetul ANP va fi redus, este anunţul pe care l-a făcut secretarul general adjunct al Ministerului Justiţiei. Este deocamdată o propunere, documentele se află pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice în transparenţă decizională, este foarte posibil ca Administraţia Penitenciarelor să piardă peste 15 milioane de lei, în acest fel punându-se sub semnul întrebării existenţa fondului privind plata salariilor până la sfârşitul anului şi continuarea investiţiilor”, a spus Sorin Dumitraşcu.

El a precizat că atât ANP, cât şi MJ, „deşi se strigă peste tot că e nevoie de modernizare”, stau foarte prost la cheltuirea fondurilor pentru investiţii, ceea ce înseamnă că o piardă respectivii bani.

Dumitraşcu a sosit în cursul dimineţii pentru a discuta cu o comisie a ANP pe tema revendicărilor personalului din penitenciare şi a problemelor întâmpinate în desfăşurarea activităţii, iar la ieşire a arătat că nu s-a înregistrat vreun progres de la ultimele discuţii avute cu reprezentanţii MJ.

„A fost o discuţie focusată pe evaluarea progresului de la precedenta întâlnire – progresul a fost aproape zero, am avut peste 19 probleme pe care le-am discutat data trecută, niciuna dintre acestea nu s-a rezolvat, cea mai mare parte au fost prezentate ministrului Justiţiei, dar acesta nu a luat o decizie. Am avut probleme legate de condiţiile de lucru, probleme legate de salarizare, de pensionare, de natură juridică, probleme legate de modul în care se aplică anumite prevederi legale. Niciuna nu s-a rezolvat, nici cea referitoare la condiţiile de lucru, nici la salarizare, nici la pensionare, nici la acele împuterniciri ilegale, spre exemplu, deci nu s-a rezolvat mai nimic”, a mai declarat Dumitraşcu.

El a precizat că pentru orele suplimentare se încearcă găsirea unei soluţii în continuare, dar acelaşi lucru s-a încercat şi în urmă cu o lună, dar practic nu s-a întâmplat nimic.

„Discuţia despre cei care deja au aceste ore suplimentare, ar fi trebuit să le primească în plată, o parte dintre ele sunt ore suplimentare de care ar fi trebuit să beneficieze cei care s-au pensionat, noi estimăm că 250.000 dintre aceste ore suplimentare sunt pentru pensionari, nici aici nu s-au găsit soluţii şi mai sunt cele 750.000 pentru cei care sunt în activitate – iar nu s-au găsit soluţii, deci practic discutăm la nivel tehnic fără însă a avea un decident. Avem aceste discuţii, ele sunt prezentate ministrului, care însă nu ia o decizie şi în cazul ăsta nu simţim că progresăm”, a mai spus Dumitraşcu.

În aceste condiţii, a adăugat el, vor fi organizate o serie de forme de protest, începând cu data de 10 august, atât la nivelul Capitalei, cât şi în teritoriu.

„Noi suntem deja într-o serie de procese şi le continuăm – deci în august, grevă japoneză, după care avem pichetări de penitenciare, o să avem grevă prin exces de zel şi ne vedem şi aici la un miting în faţa ministerului. Revendicările noastre sunt clare – sunt legate de plata orelor suplimentare, sunt legate de îmbunătăţirea condiţiilor de lucru, sunt legate de o salarizare corectă şi de o pensionare la fel”, a explicat Sorin Dumitraşcu.

CITEȘTE ȘI:

Dumitraşcu (FSANP), după discuţia cu reprezentanţi ai MJ: Până nu se schimbă ceva concret continuăm calendarul protestelor

Sursa: AGERPRES

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=101574

Publicat de la data aug. 6 2018. Categorii ACTUALITATE, ALEGEREA NOASTRA.

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

18 februarie 2019, 11:30
 

E
Soare
8°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 65%
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 2
Răsarit: 7:12
Apus: 17:48
Prognoza 19 februarie 2019
Zi
 

ESE
Predominant însorit
12°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

V
Predominant senin
3°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-02-2019 Ora : 7 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 07:00 si 10:00 In zona : Județul Covasna: zona de munte; Se vor semnala : ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m
  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-02-2019 Ora : 5 Nr. mesajului : 2 Intre orele : 05:30 si 09:00 In zona : Județul Cluj: Cluj-Napoca, Turda, Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida, Viișoara, Tritenii de Jos, Cășeiu, Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Iclod, Luna, Feleacu, Jucu, Mica, Mociu, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Chinteni, Cuzdrioara, Călărași, Cămărașu, […]

Loto

Horoscop

  • 182.383 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team