Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sir David Attenborough anunță sfârșitul omenirii

Publicat: miercuri, 23 ianuarie 2019

 

 

Veteranul prezentator şi realizator de televiziune i-a îndemnat pe liderii lumii să protejeze mediul natural în interviul pe care l-a acordat prinţului William cu ocazia unei sesiuni de dezbateri organizate în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

 

Naratorul celebrelor documentare TV „Blue Planet” şi „Dynasties” a vorbit despre mecanismele „înspăimântătoare” de distrugere pe care le deţin oamenii şi a avertizat că un mediu natural sănătos este „absolut esenţial” pentru viaţa umană.

 

„Viitorul lumii naturale se află în mâinile noastre. Nu am fost niciodată mai puternici ca acum. Putem să o distrugem cu uşurinţă. Putem să o distrugem chiar şi fără să ne dăm seama că facem acest lucru. Şi dacă distrugem lumea naturală, în final, ne distrugem pe noi înşine”, a declarat David Attenborough.

 

„Ar fi greu să supraestimăm asta. Acum suntem atât de numeroşi, atât de puternici, atât de omniprezenţi, mecanismele de distrugere pe care le avem sunt atât de intens comercializate şi atât de înspăimântătoare, încât putem de fapt să exterminăm toate ecosistemele fără măcar să ne dăm seama de asta”, a mai spus el.

 

David Attenborough a vorbit şi despre noul său documentar dedicat naturii, „Our Planet”, spunând că difuzarea sa pe platforma de streaming Netflix va permite vizionarea acestei producţii de milioane de persoane din lumea întreagă.

 

Starul britanic a vorbit şi despre tehnologia utilizată în etapele de realizare a documentarului: „Instrumentele pe care le avem acum sunt incredibile. Putem să mergem oriunde. Putem să ajungem pe fundul mării, putem să mergem în spaţiu, putem să folosim drone, putem să folosim elicoptere, putem să accelerăm lucruri şi putem să le încetinim”.

 

„Aşadar, lumea naturală nu a fost niciodată expusă la acest nivel în trecut”.

 

Realizatorul TV i-a îndemnat pe oameni „să nu risipească bogăţiile lumii naturale, de care depindem cu toţii” şi să respecte planeta prin evitarea risipei de alimente şi de energie.

 

„Aveţi grijă de lumea naturală, în care noi alcătuim o parte esenţială”, a mai spus el.

 

Prinţul William, care ocupă locul al doilea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii, a spus că interviul pe care i l-a acordat David Attenborough a reprezentat pentru el „o desfătare personală”.

 

Ducele britanic a vorbit despre pasiunea sa din copilărie pentru emisiunile lui David Attenborough, despre care a spus că a avut „cel mai important impact asupra gândurilor (sale) despre conservarea naturii”.

 

„Unul dintre cele mai imediate pericole cu care se confruntă planeta astăzi este creşterea temperaturilor… În Arctica, temperaturile cresc foarte repede”, a spus celebrul naturalist britanic.

 

În timp ce prezentatorul TV vorbea despre dificultatea captării în film a gheţarilor care se deplasează foarte repede spre ocean, prinţul William a făcut o glumă şi a spus că aceştia seamănă „puţin cu nişte copii – sunt imprevizibili”.

 

Luni, David Attenborough a primit Crystal Award pentru leadership în chestiuni ecologice la Forumul Economic Mondial de la Davos şi s-a folosit de discursul lui de acceptare a premiului pentru a îndemna omenirea să limiteze problemele care afectează mediul înconjurător.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=107609

Zona comentariilor

Text To Speech

Meteo în țară

18 februarie 2019, 19:57
 

ESE
Senin
7°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 8°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 65%
Vânt: 0 km/h ESE
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:12
Apus: 17:48
Prognoza 19 februarie 2019
Zi
 

ESE
Parţial însorit
12°C
Vânt: 4 km/h ESE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

V
Nori intermitenti
3°C
Vânt: 4 km/h V
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 18-02-2019 Ora : 17 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 17:45 si 20:00 In zona : Județul Covasna: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt, Întorsura Buzăului, Zagon, Zăbala, Ozun, Sânzieni, Ghelința, Brăduț, Bățani, Cernat, Brețcu, Turia, Barcani, Ojdula, Catalina, Vâlcele, Boroșneu Mare, Bodoc, Ghidfalău, Dobârlău, Reci, Lemnia, Valea Crișului, […]

Loto

Horoscop

  • 182.630 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team