Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Situaţia traficului feroviar, luni, 27 ianuarie, ora 07:00

Publicat: luni, 27 ianuarie 2014

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează că circulaţia feroviara la nivel naţional se desfăşoară în continuare în condiţii de ninsoare viscolită şi vânt puternic, iar pentru deszăpezirea liniilor se acţionează cu pluguri şi personal suplimentat.

La această oră se patrulează cu pluguri pentru deszăpezirea liniilor pe regionalele teritoriale Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, iar personalul feroviar lucrează la deszăpezirea liniilor şi a macazurilor în staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât trenurile să poata circula în condiţii de siguranţă.

Legătura cu Moldova este asigurată pe calea ferată, iar pe ruta Constanţa – Bucureşti, unde mai multe drumuri au fost închise, a fost suplimentată capacitatea de transport.

Pentru siguranţa călătorilor toate trenurile vor staţiona în gări, în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor. Toate măsurile luate de companiile feroviare au drept scop siguranţa pasagerilor pe tot parcursul călătoriei

În aceste condiţii speciale de trafic dificil, în care vremea continuă să fie nefavorabilă îngreunând intervenţia echipelor feroviare, pentru trenurile aflate în staţionare s-au luat măsuri în vederea asigurării alimentării cu energie electrică pentru a fi menţinută căldura în trenuri la nivel de confort terminc şi posibilitatea de acces în sălile de aşteptare din gări.

 

În vederea facilitării accesului echipelor de intervenţie feroviară şi a utilajelor pentru deszăpezire, se menţine în circulaţie un număr redus de garnituri pe anumite tronsoane feroviare pentru a se evita blocarea în parcurs (http://cci.cfr.ro/mt/default.asp), fiind menţinut în grafic un număr de trenuri adaptat condiţiilor meteo nevaforabile.

Din cauza condiţiilor meteo dificile o serie de trenuri sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se intârzieri la destinaţie.

Pentru a reduce gradul de perturbare a circulației feroviare este monitorizată permanent circulația pe rutele afectate de ninsoare și se iau măsuri pentru a asigura necesarul de locomotive Diesel pentru remorcare. Pe perioada stationării trenurilor, se depun toate eforturile pentru a asigura încălzirea corespunzătoare a acestora.

Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători. Pe perioada staționării trenurilor se depun toate eforturile pentru a fi asigurată căldura în garnituri.  Cei care doresc  să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi* contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Recomandam pasagerilor ca inainte de calatorie să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească.

Link  lista cu numerele de telefon de la staţiile CFR:

http://www.cfrcalatori.ro/147

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=22599

Publicat de la data ian. 27 2014. Categorii ACTUALITATE, Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 februarie 2020, 8:41
 

V
Predominant înnourat
1°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 0°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 86%
Vânt: 11 km/h V
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 7:04
Apus: 17:55
Prognoza 24 februarie 2020
Zi
 

VNV
Parţial însorit
17°C
Vânt: 14 km/h VNV
Rafale de vânt: 32 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

VNV
Senin
-1°C
Vânt: 4 km/h VNV
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 1ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 06:00 - 23 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]
  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 22-02-2020 Ora : 13 : 00 Nr. mesajului : 2 Intervalul : conform textului; Zonele afectate : conform textului și hărții; Fenomene : conform textului; Mesaj : MESAJ 2AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN  Interval de valabilitate: 23 februarie, ora 18:00 - 24 februarie, ora 18:00 Fenomene și zone vizate: intensificări ale vântului […]

Loto

Horoscop

  • 266.397 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team