Situație tensionată în Maldive: Consiliul de Securitate avertizează în legătură cu agravarea crizei

Un responsabil ONU a avertizat joi Consiliul de Securitate că actuala criză din Maldive, unde preşedintele Abdulla Yameen a decretat starea de urgenţă, se poate agrava în continuare, potrivit unor surse de la Naţiunile Unite, scrie AFP.

„Situaţia din Maldive este tensionată şi se poate deteriora în continuare”, a declarat în cursul unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate vicesecretarul general adjunct pentru afaceri politice, Miroslav Jenca, potrivit surselor.

De la începutul acestei crize, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a emis două comunicate în care a îndemnat autorităţile de la Male să se conformeze statului de drept.

Nicio declaraţie oficială nu a fost dată publicităţii la finalul primelor consultări ale Consiliului de Securitate privind criza din această ţară. „Este vorba despre o problemă de politică internă”, a explicat un diplomat sub acoperirea anonimatului, la încheierea reuniunii, pentru a justifica absenţa unei declaraţii.

Refuzând să respecte decizia Curţii Supreme de la Male de a elibera deţinuţii politici, regimul preşedintelui Abdulla Yameen a decretat luni starea de urgenţă pentru 15 zile în arhipelagul turistic din Oceanul Indian. El a ordonat arestarea preşedintelui Curţii, precum şi a altui judecător al instanţei supreme. De asemenea, a dispus reţinerea mai multor membri ai opoziţiei din Maldive.

Sursa: AGERPRES

Foto: Hindustan Times

Comments

comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.