Situaţie trafic feroviar , duminică, 26 ianuarie

CFR Călători informează că circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar în jumătatea de sud a ţării, din cauza conditiilor meteo dificile, o serie de trenui sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive Diesel şi circulă cu limitare de viteză, inregistrandu-se intarzieri.
   
Din cauza ninsorii viscolite se circulă în continuare cu limitare de viteză de 50km/h pe tronsoanele Bucureşti – Ploieşti, Bucureşti – Feteşti şi Făurei – Ţăndărei, între staţiile Dudeşti – Spicu, iar pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti, Făurei – Urziceni, Ploieşti – Adjud, Barboşi -Tecuci – Mărăşeşti şi Slobozia – Ciulniţa – Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel. Linia CF Ploieşti – Urziceni este închisă din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă care depăşesc  1 m .
Echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni de tăiere a copacilor şi remedierea defecţiunilor survenite la linia de contact între staţiile Valea Largă şi Comarnic, unde în cursul nopţii mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versant în gabaritul căii ferate pe ambele fire de circulaţie, în momentul prăbuşirii fiind ruptă şi linia de contact.Trenurile aflate în grafic staţionează în gările de pe traseu, acestea urmând să înregistreze întârzieri semnificative la sosirea în staţiile de destinaţie.
Se intervine în continuare pentru deszăpezirea liniilor şi a macazurilor din staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât îndrumarea trenurilor să se facă în condiţii de siguranţă.
Astfel, in vederea facilitarii accesului echipelor de interventie feroviara si a utilajelor pentru deszapezire,astazi 26 ianuarie 2014, a fost redus numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din zonele afectate, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri adaptat la condiţiile meteo nevaforabile, la solicitările publicului călător, dar şi pentru a se evita blocarea acestora în parcurs.
Din acest motiv rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. Numerele de telefon de la statiile CFR, la care pasagerii pot cere informatii, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la sectiunea Info Utile/Informatii Telefonice.
De asemenea, din cauza mentinerii avertizării de Cod Portocaliu anuntate de către Administratia Natională de Meteorologie, menționăm că există si pentru perioada următoare posibilitatea anulării si a altor trenuri cu scopul de a preîntâmpina blocarea acestora în parcurs.
 
Pentru a reduce gradul de perturbare a circulației feroviare, CFR Călători monitorizează permanent circulația pe secțiile afectate de ninsoare și ia măsuri pentru a asigura necesarul de locomotive Diesel pentru remorcare. Precizăm că pe perioada staționării trenurilor, se depun toate eforturile pentru a asigura încălzirea corespunzătoare a acestora.
***
Mentionam ca pasagerii care au achiziţionat bilete la trenurile anulate, vor fi redirecţionaţi către trenurile aflate în circulaţie conform graficului.
 
Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 – 27 ianuarie se vor derula astfel:
– se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri;
– în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare. De asemenea în situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii.
 în trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza  modificărilor de circulaţie.
Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs si cel din gări să colaboreze în luarea celor mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători.
Prioritatea celor doua companii feroviare, CNCF CFR SA şi CFR Călători, este ca transportul pasagerilor să se desfăsoare conform procedurilor specifice privind siguranţa si securitatea pasagerilor şi a circulatiei în condiţii de iarnă.
Află ce întârzieri înregistrează trenurile în Gara de Nord din Bucureşti şi în ţară.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.