Situaţie trafic feroviar, ora 18:00

Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de siguranţă pe întreaga reţea feroviară, în prezent utilajele intervenind pentru deszăpezirea liniilor pe secţiile restricţionate, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în condiţii normale de trafic.
Pe intervalele de staţii din sudul şi sud-estul ţării se menţin măsurile de restricţionare, iar în zonele în care este necesar trenurile circulă cu plug antemergător. De asemenea, se acţionează în continuare cu utilaje pentru deszăpezirealiniilor, astfel încât trenurile aflate în grafic să circule în condiţii de siguranţă.

Se lucrează la reintroducerea graduală a trenurilor în grafic, in zonele în care condițiile meteo se stabilizează treptat.

Pentru preluarea traficului de navetă au fost puse din nou în circulație trenurile care asigurau legăturile dintre București Obor – Constanța, București Nord – Pitești, București Nord – Urziceni și retur.

Pentru asigurarea legăturii Sudului ţării cu Galaţi şi Brăila, va circula astăzi suplimentar trenul InterRegio (IR 12791) cu destinaţia Galaţi, cu plecare din Bucureşti Nord la ora 18h10. Trenul va avea opriri pentru preluarea pasagerilor în staţiile: Ploieşti Sud, Mizil, Buzău, Făurei, Ianca, Brăila şi Barboşi. De asemenea, pe ruta Galaţi – Bucureşti Nord, va circula suplimentar trenul InterRegio (IR 12790), cu plecare din Galaţi la ora 17h40 şi opriri în staţiile: Barboşi, Brăila, Ianca, Făurei, Buzău, Mizil şi Ploieşti Sud.

Mai multe trenuri rămân anulate, această măsură fiind necesară pentru a se evita blocarea în parcurs având în vedere faptul că, în condiţii de iarnă, se prelungesc timpii de mers la care se adaugă și duratele de intervenție a utilajelor și a echipelor care asigura funcționalitatea liniilor și a macazurilor.

Menţionăm că pe reţeaua feroviară interoperabilă nu sunt linii de cale ferată închise, garniturile aflate în grafic asigurând legătura cu toate judeţele (link situație actualizată: http://cci.cfr.ro/mt/default.asp)

Călătorii sunt rugaţi să solicite telefonic, înainte de a pleca la drum, informaţii despre ora de plecare sau de sosire a trenurilor, graficul orar fiind permanent actualizat. Link lista cu numerele de telefon de la staţiile CFR: http://www.cfrcalatori.ro/147

Companiile feroviare ţin legătura operativ şi centralizat astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs, precumși cel din gări să colaboreze pentru a lua cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situaţiilor neplăcute pentru călători. Pasagerii care doresc să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi* contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Le mulțumim călătorilor pentru înțelegere în cazul întârzierilor înregistrate în trafic din cauza vremii nefavorabile și îi asigurăm că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop circulaţia trenurilor în condiţii de siguranţă.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.