Slovacia surprinde Europa: 80.000 de participanţi la Marşul pentru Viață

Pe data de 23 septembrie 2013, peste 80.000 de oameni s-au adunat în orașul slovac Košice pentru a participa la primul Marş pentru Viaţă desfăşurat vreodată în Slovacia. Numărul mare al participanţilor i-a surprins chiar şi pe organizatorii evenimentului.

Conform publicaţiei Hlavné Správy, au fost atât de mulţi încât traseul de 2,5 km, stabilit iniţial pentru marş, a fost neîncăpător pentru participanţi, mulțimea ocupând majoritatea străzilor din centrul orașului. Deşi ar fi trebuit să înceapă la 12:30, la ora 15 cea mai mare parte a mulţimii nu apucase încă să se deplaseze „din cauza masei mari de oameni care umplea complet strada”.

Organizatorii Marşului pentru Viaţă au spus că scopul lor a fost acela de a mobiliza publicul pentru a putea astfel demonstra legiuitorilor suportul de care se bucură „protecția vieții și a familiei formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, ca bază indispensabilă pentru stabilitatea și dezvoltarea vieții în Slovacia.”

Deşi demonstrații pro-viață au mai avut loc şi înainte, acest eveniment, organizat de Conferința Episcopilor Slovaci (KBS) cu ajutorul Forumului pentru Viață (Forum života), a fost primul eveniment organizat la scară națională.

„Atmosfera din oraș este electrizantă şi plină de emoție, iar oamenii au lacrimi pe fețele lor”, scrie un observator, adaugând ca numărul copiilor şi al persoanele cu handicap a fost „uimitor”.

Un bărbat, care s-a identificat ca fiind homosexual şi care venise din afara orașului pentru a participa la marş, a declarat: „Eu sunt pro-familie. Am crescut într-o familie. Și, desigur, eu sunt în întregime pentru viaţă…Atitudinea pro-viață este o atitudine pentru toți oamenii.”
Miroslav Mikolášik, membru al Parlamentului European, participant şi el la marş, a declarat pentru site-ul Aleteia News: „Am fost cu toții șocați de amploarea Marşului pentru viață.

Organizatorii erau pregătiţi pentru o demonstrație masivă, așteaptând aproximativ 50.000 de participanți. Cu toate acestea, potrivit estimărilor inițiale, au participat de fapt între 70.000 și 80.000 de oameni. Au venit oameni şi din Polonia, Ungaria şi Republica Cehă.

Organizatorii au folosit 4 kilometri de cordoane de securitate, 100 de panouri infromative, 10.000 de baloane, 100.000 de pliante informative. Au fost pregătite locuri de parcare pentru 500 de autocare și 5.000 de mașini. Au existat trei trenuri speciale, care au plecat din Bratislava și Zilina spre Košice, oraș care are 250.000 de locuitori.

Detalii pe gandeste.org

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.