Snowden este liber să călătorească şi să muncească unde vrea în Rusia

Fostul consultant CIA, Edward Snowden, care a primit pe 1 august azil temporar în Rusia, este liber să călătorească şi să muncească unde vrea în această ţară, însă nu poate ocupa posturi oficiale, a anunţat vineri un responsabil al Serviciului federal rus pentru Imigraţie din regiunea Moscovei, anunţă agenţia EFE.

După ce a stat mai mult de o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, fostul consultant NSA care, în timpul sejurului anterior în Hong Kong, a dezvăluit presei un important program de spionaj electronic al serviciilor secrete americane, a primit, la cererea sa, azil temporar din partea autorităţilor ruse şi a părăsit aeroportul moscovit, dar nu se ştie unde se află în prezent. El aşteapă să fie vizitat de tatăl său, care a solicitat viza rusă.

SUA continuă să ceară Rusiei extrădarea lui Snowden. Acest caz a tensionat relaţiile ruso-americane, preşedintele Barack Obama anulând întâlnirea cu Vladimir Putin, programată pentru începutul lunii septembrie la Moscova.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.