Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sondaj Bosch cu privire la conducerea automatizată: Mașinile se transformă într-o oază de liniște

Publicat: joi, 10 august 2017

„Păstrează distanța.“ „Mai ușor cu viteza.“ Sau: „Ai fi putut să treci de semaforul acela fără probleme.“ Șoferii sunt constrânși să audă deseori astfel de fraze de la pasagerii lor. În curând, însă, toate acestea vor fi de domeniul trecutului. Conducerea automatizată transformă șoferii în pasageri – și mașinile în șoferi. În viitor, mașinile se vor auto-pilota independent la atingerea unui buton, ori de câte ori șoferii vor dori acest lucru. În acest mod, ele vor respecta regulile de circulație și limitele de viteză, ceea ce va face șofatul mai sigur. Mulți respondenți doresc ca mașina cu conducere automatizată să le ușureze sarcinile de șofat stresante. Potrivit unui sondaj recent realizat în numele companiei Bosch în șase țări (Brazilia, China, Germania, Franța, Japonia și SUA), șoferii sunt interesați în special să poată ceda controlul mașinii la parcare sau în ambuteiaje. Majoritatea șoferilor participanți la sondaj ar folosi timpul în care mașina se conduce automat pentru a privi pe geam, a se bucura de peisaj (63 de procente) și a conversa cu pasagerii (61 de procente).

Mai mult confort și mai puțin stres la volan

În doar câțiva ani, mașinile cu conducere automatizată vor fi ceva obișnuit pe drum. Principala speranță a respondenților este ca, prin conducerea automatizată, să beneficieze de mai mult confort și mult mai puțin stres la volan. Mașina viitorului –  care îi va elibera complet pe șoferi de necesitatea de a vira, a acționa pedala de accelerație și frâna – este văzută în primul rând ca ceva util pe distanțe lungi (67 de procente) și pentru călătoriile de plăcere (61 de procente). Majoritatea participanților la sondaj se așteaptă la o îmbunătățire semnificativă a convenabilităţii (68 de procente) și siguranței (60 de procente) în multe situații de zi cu zi, precum căutarea unui loc de parcare în orașe. Sondajul evidențiază, de asemenea, un clasament interesant al celor mai dorite funcții de conducere automatizată: parcarea a fost menționată foarte frecvent (65 de procente), precum și căutarea automată de locuri de parcare în centrul orașelor (60 de procente) și traversarea ambuteiajelor fără stres (59 de procente).

Folosirea timpului petrecut ca pasageri pentru a se relaxa

Relaxează-te, așează-te comod, priveşte pe geam și bucură-te de priveliște: iată cum își imaginează șoferii alternativa la concentrarea constantă la volan. Dintre participanții la sondaj, 63 de procente au afirmat că ar dori să se relaxeze în timp ce mașina se află în modul de conducere automatizată. Faptul de a avea mai mult timp pentru conversații și pentru pasageri mulțumită conducerii automatizate a fost un aspect la fel de important pentru respondenți. Opțiunile oferite de conducerea automatizată fac mașinile mai atractive pentru mulți consumatori.

Peste jumătate (54 de procente) dintre participanții la sondajul realizat de Bosch în rândul utilizatorilor au fost de acord cu această afirmație. În special pentru respondenții de sex masculin, noile tehnologii sunt un avantaj important la vânzare, 52 de procente dintre bărbații participanți la sondaj afirmând că tehnologia de conducere automatizată le-ar crește interesul în achiziționarea unui nou autovehicul. În principiu, cu cât șoferii sunt mai tineri, cu atât mai mare este interesul lor de a achiziționa o mașină cu funcții de conducere automatizată.

Structura și metodologia sondajului

Pentru sondajul privind conducerea automatizată, Bosch a intervievat circa 6 000 de șoferi cu permis de conducere din șase țări: Brazilia, China, Germania, Franța, Japonia și SUA. Pentru fiecare țară, au participat la sondaj 1 000 de persoane cu vârsta minimă de 16 ani. Participanții au fost selectați pe baza unor criterii stabilite de Bosch și Lightspeed Research.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=84143

Publicat de la data aug. 10 2017. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

23 august 2019, 20:17
 

ENE
Soare
30°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 28°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 34%
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 6:28
Apus: 20:09
Prognoza 24 august 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit
33°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 18 km/h
max. UV-Index: 7
Noapte
 

NE
Predominant senin
22°C
Vânt: 7 km/h NE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 7
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 23-08-2019 Ora : 10 : 00 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 23, 24, 25 august; Zonele afectate : conform textului; Fenomene : disconfort termic; Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Fenomene vizate: disconfort termicInterval de valabilitate: 23, 24, 25 augustZone afectate: conform textului       În intervalul menționat, disconfortul termic va fi ridicat, iar local […]

Loto

Horoscop

  • 225.476 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team
Gay Cams Livejasmin.com Wpadvanced Newspaper Theme