Șoricelul Tilică din 123

Transportul în comun este cel mai dificil lucru din viața românilor, deși nu se investesc suficienți bani cât să circulăm civilizat, nu avem altă alternativă. Autobuzele și tramvaiele sosesc la destinație destul de rar iar de cele mai multe ori vin pline cu călători, sunt mizerabile și deși au internet gratuit, nu același lucru îl putem spune și despre…AER.

Controlorii ar trebui să fie oamenii de încredere ai Regiei Autonome de Transport București, însă aceștia nu își fac treaba așa cum se cuvine și foarte mulți oameni se plâng pe rețelele de socializare de comportamentul lor. Există o mulțime de întâmplări fotografiate, filmate și povestite de către cetățeni, referitoare la controlori.

Povestea de astăzi, însă, nu este despre controlori sau despre oameni care se chinuie zi de zi să supraviețuiască pentru a ajunge la școală, la locul de muncă și înapoi acasă.  Astăzi vorbim despre un om al străzii și despre animăluțul său de companie, Tilică.

”Alerg după un autobuz,123.
Mă urc și mă lovește zarva și voia bună. Un boschetar râde zgomotos și-i distrează pe călători. E un miros puternic de pipi în aer, așa că deschid geamul.
– N-am porc, da-l am p-ăsta micu’. Îl cresc să-l tai de Crăciun.
Boschetarul scoate un șoarece din buzunar și-l pune pe marginea geamului.
– Tilică!
Îi fărâmițează niște sticksuri și Tilică dă voios din codiță.
– Stai acolo, Tilică! Nu fugi!
O întreabă pe doamna cochetă și jovială din fața lui:
– Aveți porc, doamnă?
– Daaaa! De tăiat de pe listă!
– Vi-l dau pe Tilică!
Lumea râde iar.
– Iaaa uiteee! Tilică al meu bea apă!
Autobuzul ajunge la Gara de Nord.
Boschetarul se ridică. Tilică mai rămâne.
Înainte să coboare, se întoarce spre șoricel:
– Pa, Tilică! Să ai grijă de corpul tău!”

SURSA : Facebook- Regia Autonomă de Trăit în Comun

Să recapitulăm și să facem o listă cu toate lucrurile bizare care se întâmplă într-un autobuz din București, un autobuz cu care și eu mergeam la practică destul de des, mai exact de două ori pe săptămână și care venea la interval de o jumătate de oră sau patruzeci de minute… destul de plin încât să nu ai loc să urci.

  1. Alergarea după un autobuz a devenit o normalitate pentru noi, românii, dar se pot întâmpla o mulțime de lucruri grave.
  2.  Gălăgia este extrem de întâlnită, din nefericire, tinerii din ziua de azi nu înțeleg că un adult are o mulțime de probleme și vine obosit de la muncă…are nevoie de liniște și pace
  3.  Mirosul îngrozitor de transpirație și multe altele pe care sunt convinsă că le știți prea bine dar nu vreau să vi le reamintesc
  4. Boschetar-om al străzii sau cel mai des întâlnit, HOȚUL DE PORTOFELE
  5. Mai nou, pe lângă căței sau pisicuțe, întâlnim în mijloacele de transport din București și animale de companie mai ciudate și mai mici, un șoricel hrănit cu apă și mâncare de către stăpânul său… Problema cea mai mare e că el și-a părăsit animalul de companie într-un loc unde vin o mulțime de oameni, dintre care sunt și foarte mulți copii, nu de alta dar sper ca șoricelul să nu se îmbolnăvească de la atâția microbi…. (țin să precizez, în caz că nu v-ați dat seama, că am fost ironică în ultima parte).  Acest articol nu este un pamflet, este o poveste reală dar trebuie tratat ca atare!                                                                                                                                         Alexandra Elena Chira

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.