Spania și-a deschis granițele! Portugalia mai așteaptă…

La miezul nopţii, în noaptea de sâmbătă spre duminică, Spania a ridicat starea de alertă decretată pe 14 martie şi a redeschis frontiera terestră cu Franţa şi porturile şi aeroporturile pentru cetăţenii Uniunii Europene. Portugalia nu îşi va deschide graniţa cu Spania decât la 1 iulie.

Cu câteva ore înainte ca Spania să-şi redeschidă graniţele pentru cetăţenii europeni, premierul Pedro Sanchez a reamintit populaţiei că rămâne vulnerabilă la noul coronavirus şi că trebuie să respecte măsurile de protecţie, relatează AFP.

Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem vigilenţi şi să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă şi protecţie. Fiecare dintre noi poate fi un zid în faţa virusului sau o cale de contagiune, depinde de noi”, a spus Pedro Sanchez, într-o alocuţiune televizată.

Spania, una dintre ţările cel mai grav lovite de pandemie, cu peste 28.000 de morţi, a ieșit din măsurile severe de izolare după 14 săptămâni. Spaniolii se vor putea deplasa în toată ţara. Până acum deplasările erau limitate la provincia sau la regiunea în care locuiau.

Străinii nu vor mai fi obligaţi să intre în carantină timp de două săptămâni la intrarea în ţară.

Dar toate persoanele de pe teritoriul ţării trebuie să poarte în continuare o mască de protecţie în spaţii închise, dar şi în aer liber, atunci când nu este posibilă menţinerea unei distanţe de siguranţă de 1,5 metri faţă de ceilalţi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.