Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Specialiştii europeni au discutat, la Copenhaga, soluţiile durabile în domeniul urbanismului

Publicat: duminică, 22 septembrie 2013

În zilele de 19 și 20 septembrie, în cadrul campaniei „Lumea pe care o vrei”, specialiști în domeniul urbanismului din toată Uniunea Europeană au fost invitați în capitala daneză Copenhaga pentru a prezenta soluții durabile de eficiență energetică puse în practică. Specialiștii participanți provin din Bulgaria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Lituania, Polonia și Marea Britanie.

Cu ocazia vizitei de studiu intitulate „Orașul pe care ni-l dorim” (A city we like), organizată în colaborare cu Centrul de Arhitectură Danez/ Danish Architecture Centre și Confederația Industriei Daneze/ Confederation of Danish Industry (DI Energy), partenerul campaniei, participanții vor descoperi o serie de realizări cu emisii reduse de dioxid de carbon: de la o instalație inovatoare de incinerare a deșeurilor, la un teatru durabil; de la locuințe și sedii centrale de întreprinderi cu un consum redus de energie, la un sistem de răcire centralizată.

Connie Hedegaard, comisarul european pentru politici climatice, a afirmat: „Având în vedere faptul că tot mai mulți cetățeni europeni se stabilesc în orașe, avem nevoie de soluții integrate care să le asigure locuitorilor o bună calitate a vieții și să contribuie la reducerea emisiilor de CO2, a poluării atmosferice, a congestiilor etc. Multe dintre soluții există deja și Copenhaga oferă într-adevăr multe exemple care, sper, vor fi o sursă de inspirație pentru alte orașe. Campania «Lumea pe care o vrei» reunește urbaniști din Europa pentru a face schimb de bune practici, astfel încât acestea să poată fi aplicate la scară mai largă.”

În cadrul vizitei de studiu au fost invitați urbaniști și directori tehnici importanți din orașele europene selecționate, precum și factori de decizie și profesioniști în domeniu din sectorul privat.

Anul trecut, Copenhaga a câștigat premiul „Capitala europeană verde” pentru anul 2014, acordat de Comisia Europeană, și ocupă o poziție de vârf în ceea ce privește soluțiile durabile, intenționând ca până în anul 2025 să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Participanții la vizita de studiu „Orașul pe care ni-l dorim” vor vizita, printre altele, următoarele obiective:

Amager Resource Centre (ARC), o instalație de incinerare a deșeurilor care furnizează energie electrică și încălzire centralizată, oferind totodată o pistă de schi pe acoperiș

Un teatru (Playhouse of the Royal Theatre) care dispune de un sistem inovator de economisire a energiei și de elevație pentru a face față creșterii nivelului mării

Clădirea premiată „8 House”, care reunește locuințe și spații comerciale în cadrul unui mare complex durabil

Proiectul Vildrose, care oferă locuințe durabile la prețuri accesibile

Clădirea, neutră din punct de vedere energetic, a sediului central al întreprinderii Rambol.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=14657

Publicat de la data sept. 22 2013. Categorii MAPAMOND, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

17 octombrie 2019, 9:53
 

VSV
Ceaţă
10°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 11°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 0 km/h VSV
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:32
Apus: 18:29
Prognoza 18 octombrie 2019
Zi
 

E
Înnourat
23°C
Vânt: 4 km/h E
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Senin
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 17-10-2019 Ora : 0 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 00:05 si 03:00 In zona : Județul Tulcea; Se vor semnala : - ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m

Loto

Horoscop

  • 234.266 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team