Specialiştii NASA ne învaţă noi metode interactive de predare

Honeywell Educators@Space Academy (HE@SA) a adunat profesori din întreaga lume la Centrul Spaţial din Huntsville, unde specialiştii NASA i-au învăţat noi metode de predare pentru a creşte interesul studenţilor faţa de ştiinţă şi matematică.

Programul educaţional iniţiat de Honeywell se adresează profesorilor din întreaga lume, Anna-Monika Muscaş, profesoară de informatică la Colegiul Tehnic “Traian Vuia” din Oradea,  fiind singura reprezentantă a României la ediţia 2013. România a avut cea mai ridicată rată de succes în procesul european de selecţie, 45 de profesori români fiind aleşi să particiepe la programul Honeywell Educators în cei nouă ani de la înfiinţarea programului.

Tabăra de la Centrul Spaţial din Huntsville a constat în cinci zile de training-uri intensive, 45 de ore de cursuri şi laboratoare practice, în urma cărora profesorii au câştigat noi abilităţi de predare în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii şi au învăţat cum să abordeze subiectele tehnice într-un mod distractiv şi inspiraţional. Aceştia au urmat cursuri de dezvoltare profesională, laboratoare practice şi activităţi de teren aliniate la standardele globale pentru învăţământul matematic şi ştiinţific. Profesorii au beneficiat de simulări de zbor la standardele cele mai ridicate, de simulări ale unor misiuni spaţiale, instructaje de supravieţuire atât pe pământ, cât şi pe apă, precum şi de programe interactive despre dinamica zborului. Programul didactic a fost creat în parteneriat de Honeywell Hometown Solutions şi U.S Space & Rocket Center (USSRC).

 “Experienţa este unică, pentru că ai ocazia să înveţi tehnici noi de abordare a programei şcolare şi de a le trezi elevilor interesul pentru ştiinţă, într-un stil foarte practic”, spune Anna-Monika Muscaş. Odată cu începerea noului an şcolar, profesoara intenţionează să includă în programa şcolară un curs opţional pentru elevii din clasele IX – XII, în care să îmbine disciplinele ştiinţifice (fizică şi chimie) cu informatica. “Copiii vor avea ocazia să lucreze în echipă, să dezvolte un proiect pe care apoi să-l şi ducă la bun sfârşit, ne gândeam sâ începem cu construcţia unei navete  spaţiale. În fiecare clasă sunt elevi dornici de cunoaştere, care se implică şi sunt dispuşi să se ajute unii pe alţii. Un astfel de curs opţional îi va ajuta să-şi dezvolte nu numai abilităţile tehnice şi ştiinţifice, dar şi capacităţile de inter-relaţionare”, completează Anna-Monika Muscaş.

Lider în producţia şi dezvoltarea de tehnologii în domenii diverse, compania Honeywell a înţeles importanţa educaţiei ştiinţifice şi impactul acesteia asupra economiei globale. Conform datelor oferite de Departamentul American al Muncii, 15 dintre cele 20 de ocupaţii cu cea mai mare răspândire necesită pregătire matematică şi ştiinţifică intensivă.“Înainte să încercăm să îi inspirăm pe elevi, trebuie să fim o sursă de inspiraţie pentru profesori”, spune Tom Buckmaster, preşedinte al Honeywell Hometown Solutions.“HE@SA le oferă profesorilor o experienţă de învăţare interactivă de neuitat, care îi ajută  să-şi dezvolte abilităţile profesionale, devenind şi mai eficienţi în cariera de profesori”.

Deborah Barnhart, CEO şi director executiv al Centrului Spaţial American, susţine iniţiativa companiei. “Honeywell este unul dintre liderii mondiali în formarea profesorilor în ceea ce priveşte educaţia ştiinţifică şi a demonstrat-o încă o data. Acesta este al 10-lea an când Honeywell trimite profesori la Centrul Spaţial”, spune Dr. Barnhart. “La rândul lor, aceşti profesori inspiră zeci de mii de elevi din întreaga lume”.

210 profesori din 27 de ţări şi 42 de state americane au participat la tabăra ce a avut loc în perioada 14 – 27 iunie 2013. De la demararea programului în 2004, Honeywell a acordat burse HE@SA pentru 1,756 de profesori, din peste 45 de ţări şi 50 de state americane.

Pentru a participa la programul HE@SA, candidaţii trebuie să parcurgă un proces detaliat de selecţie, fiind asigurată astfel includerea profesorilor cu cele mai bune calificări. Odată selectaţi, profesorii primesc burse complete, care includ transportul, sesiunile de pregătire, mesele şi cazarea pentru întreaga durată a programului, sponsorizate de Honeywell şi de angajaţii săi.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.