Speciile de pești pe care NU trebuie să le consumi
Mercurul este metalul lichid care ingerat sau inhalat provoaca furnicaturi si intepaturi la nivelul membrelor, dificultati de vorbire si auz, pierderea echilibrului, oboseala, tremuraturi, insomnie, iritabilitate, atrofie musculara, afectiuni renale, afectiuni ale tractului digestiv, dermatite, pierderi de memorie, stop respirator si deces. Așa cum scrie obiectiv.info, intoxicarea cu mercur se face de cele mai multe ori prin consumul de pește și fructe de mare. Dupa ce patrunde în apa, mercurul este transformat de bacterii in metil-mercur care este apoi consumat de plantele si animalele marine. O concentrație foarte mare de mercur se găsește în peştele spadă, rechin, macrou regal, macrou spaniol și ton. Este recomandat să consumăm pesti mici, cu o durata de viata scurta si fitofagi. In general, pestele de apa dulce contine mai putin mercur decat cel de apa sarata, din acest punct de vedere fiind mai sigur pentru consum.