Sphera și Purcari intră în indicele BET, care ajunge la 15 companii

Bursa de Valori București (BVB), cea mai importantă instituție a pieței locale de capital, extinde de la 13 la 15 numărul de companii care vor face parte din indicii BET și BET-TR. Comisia Indicilor a aprobat, în ședința din 3 septembrie, includerea companiilor Sphera Franchise Group (simbol bursier SFG) și Purcari Wineries (simbol bursier WINE) în indicele principal al pieței, BET, și BET-TR, indicele care include și dividendele acordate de companiile din BET. Este pentru prima dată în istoria pieței locale de capital când acești indici vor include 15 societăți. Modificările vor fi aplicate începând cu data de 24 septembrie.

„Investitorii au fost pregătiți pentru o astfel de măsură încă de luna trecută, când am anunțat că indicii BET și BET-TR vor putea include un număr mult mai mare de companii. Odată cu extinderea la 15 companii, investitorii au parte de o diversificare îmbunătățită în ceea ce privește companiile incluse în acești indici, care oferă astfel un nivel diminuat al riscului sectorial încorporat în cei doi indici”, a spus Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori București.

„Două noi domenii de activitate ancorate puternic în economia națională și care contribuie intens la dezvoltarea și creșterea economică a României sunt de acum reprezentate în indicele principal al BVB, care devine o bursă tot mai deschisă oportunităților și diversificării”, a declarat Lucian Anghel, Președintele Consiliului de Administrație al BVB.

Acțiunile Sphera Franchise Group, unul dintre cei mai importanți operatori din domeniul foodservice din România, au intrat la tranzacționare la BVB pe 9 noiembrie 2017, cu simbolul bursier SFG. Compania care administrează restaurante sub brandurile KFC, Pizza Hut și Taco Bell a devenit astfel primul operator din domeniul foodservice listat la BVB.

Acțiunile Purcari Wineries, producător de vin de top din Europa Centrală și de Est, au început tranzacționarea pe piața principală a BVB, sub simbolul WINE, pe 15 februarie 2018. Purcari este prima companie din Republica Moldova care s-a listat la BVB. Grupul Purcari este unul din cele mai mari grupuri vinicole regionale, cu peste 1.000 de hectare de viță de vie în gestiune și cu o rețea de exporturi care acoperă peste 30 de țări.

Ponderile simbolurilor din componența indicilor BET și BET-TR vor fi determinate pe baza numărului de acțiuni și a prețurilor de închidere înregistrate la finalul ședinței de tranzacționare din data de 14 septembrie 2018. Noile structuri ale indicilor BVB vor fi anuntațe la finalul zilei de 14 septembrie 2018 și vor intra în vigoare începând cu ședința de tranzacționare din data de 24 septembrie 2018.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.