Spiriduși cu jobene verzi vor invada pe 17 martie Bucureștiul

Ziua Sfantului Patrick se sarbatoreste in fiecare an pe 17 martie, iar in 2013 aceasta data va fi duminică, zi ce va fi marcată cu simboluri precum trifoiul, spiridusul cu joben verde si curcubeul lui si in general de culoarea verde, potrivit bestmusic.ro. Saint Patrick (in latina Patricius) a fost episcop in Irlanda si a devenit sfantul patron al insulei, alaturi de sfintii Brigid si Columba. Episcopul a decedat pe 17 martie, iar sarbatoarea se confunda in afara insulei cu ziua Irlandei insasi.
Concerte de St. Patrick
In perioada 16-20 martie, in Bucuresti si Cluj-Napoca are loc “St Patrick’s Day Tour”. Trupa de muzica traditionala irlandeza Coras si trupa de dansatori Irish Way vor sustine cateva reprezentatii impreuna cu grupul de muzica celtica Ad Hoc: in Bucuresti pe 16 martie la Historia, pe 17 martie in Joyce’s Pub si pe 18 martie la Clubul Taranului Roman, iar in Cluj-Napoca pe 20 martie in Irish Music Pub.

– 12 martie, club Puzzle, ora 21:00 – concert Blackbeers
– 16 martie, ArCub, ora 19:00 – Coras, Aoife Dermody, Irish Way
– 17 martie, Lipscani cu Carada, ora 17:00 – Coras, Vyvienne Long, Aoife Dermody, U2 Zen Garden, Antonia, Vunk, The Dada, Mojo Band, Blackbeers si DJ Kormak
– 18 martie, Biserica Anglicana, ora 19:00 – violoncelista Vyvienne Long si Romanian String Quartet
– 19 martie, Cercul Militar, ora 19:00 – soprana Patricia Brady si tenorul Florin Ormisan
Pentru ca muzica irlandeza si spiritul locuitorilor din aceasta tara indeamna cu mare succes la baut, cluburile bucurestene organizeaza si ele petreceri inchinate acestei sarbatori. Baruri in care se sarbatoreste de obicei ziua de 17 martie sunt pub-urile irlandeze (Old Dublin, Dubliner, O’Hara, The Gin Factory, Oscar’s, James Joyce’s, Arthur Irish Pub, The Harp si altele) si barurile de punk.
Si ca totul sa fie incununat cu veselie maxima, pe 17 martie 2013 are loc si o parada de Sf. Patrick! Incepand cu ora 15.30, zece care alegorice decorate festiv in stil irlandez vor porni din Piata George Enescu si vor strabate Calea Victoriei si se vor opri apoi in Centrul Vechi al Bucurestiului. Carele vor defila pe acordurile saltarete ale cimpoierilor ce vor interpreta cantece traditionale irlandeze. Pe aceste ritmuri vesele isi vor arata maiestria mai multi dansatori de muzica traditionala irlandeza. Sunt invitati sa se alature cortegiului de sarbatoare toti cei care vor sa impartaseasca bucuria sarbatorii Safantului Patrick.
A.M.PRESS

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.