Splendoare evenimențială la Palatul Elisabeta: Nunta de Argint a Majestății Sale Margareta și Alteței Sale Regale Radu Principele Consort al României

27 septembrie 2021…! Soarele lunecă pe deasupra Grădinii Palatului Elisabeta într-o lavă de aur orange, luminos, îmbrăcând-o în cămașa înserărilor blânde ale mijitului toamnei acesteia…!

Suntem într-un impas temporal când fiecare răsărit și fiecare asfințit de soare privesc planeta dinspre cele două puncte cardinale cu sprâncenele împreunate, cu îngrijorare, cu revoltă, iar zilele, lunile, anotimpurile par bătute pe muchie într-un calendar lugubru al pandemiei secătuitoare, descurajatoare, morbide…!

De aceea, cu atât mai binecuvântate sunt clipele mirabile ca cele ale serii sărbătorești de la Palatul Regal, grai viu și imagine aievea a frumuseții ca proprietate a sărbătorii și sărbătorii ca proprietate a frumuseții…!

Nunta de Argint Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Principele Radu

E toamnă azi, e 27 septembrie, în 2021. E atât de frumos, toamna-și serbează propria sosire la Palatul Elisabeta. Soarele frumos ca un cercel aninat la tâmpla veșniciei și penumbrele lungi, culcate sub genunchi de copaci și ziduri cuprind cu brațe arămii și cenușii, călduțe și răcoritoare Bucureștiul…, este ora optsprezece, la Palat începe apusul de soare și sărbătoarea grandioasă ca iubirea, sărbătoarea frumoasă ca speranța, sărbătoarea prinsă într-o uimitoare simfonizare a veseliei reîntoarcerii către sine, ca-ntr-un cămin sufletesc inima, conștiința, gândul, ca-ntr-un ceasornic spiritual amintiri și retrăiri fericite, ca-ntr-o flacără povestea, ca-n obraji trandafirul, ca-n viață ecoul misterului, ca-n iubire îngerul, ca-n uitare chemarea, ca-n credință auzirea…!

E sărbătoare la Palat, minunat de frumoasă, de elegantă, de plină de armonie, de bucurie, de farmec…, e sărbătoarea mirilor princiari de acum douăzeci și cinci de ani…, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Radu Principele Consort al României sunt gazde generoase ale propriului eveniment la care sosesc invitați de pe tot cuprinsul țării, cu darurile iubirii celei mai curate, conștientizate în entuziasm și fidelitate, în respect, adevăr și încredere, ca viaducte spre răscumpărarea demnității și speranței naționale.

Se celebrează la Palatul Elisabeta, pe 27 septembrie 2021, Nunta de Argint a Cuplului regal, sunt clipe de armonie interumană în stare de veghe…!

Cum să trăim în armonie mai frumos și cu mai multă dragoste decât împreună cu Majestatea Sa și Alteța Sa Regală?! În această armonie vibrează vocile inimii, în ea este liantul dintre Familia Regală, Monarhie și Națiune! Nu poate fi unire într-un izvor nesecat de speranță și bucurie ca aceasta…!

S-au perindat printr-o istorie decadentă românească atâția președinți, demnitari, oameni politici… Am cunoscut manipularea cu ovații impuse, dar sinceritatea, echilibrul, eleganța, comuniunea în adevăr și unire națională nu le-am cunoscut în republicanism.

De aceea, la sindrofiile celor pomeniți mai sus, nu am fost fericiți, doar ne-am prefăcut că suntem. Iar dacă nu am fost fericiți, nu am fost noi înșine!

Întocmai pentru asta, la Nunta de Argint a Majestății Sale Margareta și Alteței Sale Regale Radu Principelui Consort al României am restabilit armonia dintre noi și a noastră cu noi…! Am fost martorii unui ceremonial regal al păcii, al frumuseții, al armoniei, al veseliei sufletului.

Ambianța muzicală, oază sonoră suspendată sus la vulturi, Camerata Regală ce-nsoțește fiecare dintre astfel de evenimente, a rezonat cu vocea îngerului din noi.

Surorile Majestății Sale Margareta, Altețele Lor Regale Principesele Maria și Sofia ale României, alături de Cuplul Regal au trimis mesaje luminoase sufletește, călătoare mai repede decât lumina însăși, în toate direcțiile Grădinii Palatului Elisabeta, înveșmântate în haină de gală regală: priviri blânde, frumoase, calde, senine, strălucitoare, surâsuri vesele, strălucitoare, cuvinte decente, elegante, generoase…!

În toată această atmosferă regală ceremonialul Nunții de Argint de la Palatul Elisabeta s-a contopit cu viața sufletească a tuturor invitaților. Înserarea a fost parfumată de miresmele ierbii îmbrumate.

Au scânteiat raze de soare, au vibrat umbre, îmbrățișând grădina regală. Armonie, pace, iubire, fidelitate, mirabil și fermecător s-au transferat în seara de 27 septembrie 2021 de la Palatul Elisabeta în amintirea afectivă a tuturor…!

A triumfat estetica și limbajul despre arta, eleganța, decența, solemnitatea ceremonialurilor regale, ca drept, libertate și proprietate asupra vieții estetizate trăite și receptate doar în mediile ce știu să le cultive și le cultivă…!

Aurel V. ZGHERAN

Aurel V. Zgheran cu Mihaela Bîrzilă

 

Aurel V. Zgheran cu muzicianul (dirijor) Răzvan Apetrei

 

Aurel V. Zgheran cu președintele Emil Constantinescu

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.