Sport şi artă la Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică! În direct la TVR 1, 15-16 iulie

Senioarele gimnasticii mondiale, în acţiune la Cluj-Napoca!

Pe 15 şi 16 iulie, transmisiunile directe continuă la TVR 1 de la Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică, senioare.

Annaliese şi Christina Drăgan, cele două surori care s-au mutat din California în România pentru a face gimnastică ritmică la cel mai înalt nivel, concurează în premieră pentru România la o competiţie internaţională de seniori.

Este vorba despre Cupa Mondială Challenge la gimnastică ritmică, senioare, care se desfăşoară în weekendul 14-16 iulie.

Concursul, care are loc la BT Arena din Cluj-Napoca, va putea fi urmărit în direct şi în exclusivitate la TVR 1 sâmbătă şi duminică, 15 şi 16 iulie.

55 de gimnaste şi 16 ansambluri din 35 de ţări participă la competiţia internaţională care reprezintă o importantă etapă de verificare înaintea CM de la Valencia, acolo unde se vor acorda biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Magia și pasiunea vor continua în acest weekend la Televiziunea Română. Medaliate mondiale și europene vor concura la Cluj-Napoca, la Cupa Mondială Challenge, cu gândul, fără doar și poate, la calificarea la Jocurile Olimpice, care se va decide luna viitoare la Valencia. 

Ne vom bucura de o competiție în care le vom admira și vom fi alături de reprezentantele României, Annaliese şi Christina​ Drăgan. 

Alături de ele ne vor încânta, cu siguranţă, italianca Sofia Raffaeli, nemţoaica Darja Varfolomeev sau bulgăroaica Boryana Kaleyn.

Va fi un spectacol la cel mai înalt nivel, o simbioză între sport şi artă”​, punctează jurnalista Monica Bucur, cea care va asigura comentariul transmisiunilor directe de la TVR 1.

La individual vor fi reprezentate în concurs Australia, Azerbaidjan, Brazilia, Bulgaria (Eva Brezalieva, Boryana Kaleyn), Columbia, Croația, Egipt, Franța (Lily Ramonatxo, Helene Karbanov), Germania (Darja Varfolomeev, Margarita Kolosov), Grecia (Panagiota Lytra), Ungaria, Italia (Sofia Raffaeli, Milena Baldassarri), Japonia (Aino Yamada, Mirano Kita), Kazahstan, Coreea de Sud (Heejae Choi, Byeolah Cho), Moldova, Norvegia, Noua Zeelandă, Polonia, Portugalia, România, Africa de Sud, Singapore, Slovenia (Ekaterina Vedeneeva, Asja Pucnik), Serbia, Elveția, Ucraina, SUA (Lili Mizuno, Evita Griskenas), Uzbekistan (Yosmina Rakhimova).

Iar la probele de ansamblu, vom admira echipele din Brazilia, Bulgaria, Finlanda,  Franța, Germania, Ungaria, Italia, Japonia, Kazahstan, Mexic, Polonia, România, Turcia, Ucraina, SUA şi Uzbekistan.

Gimnastele de la ansamblu vor concura în două probe: ansamblu cu 3 panglici şi 2 mingi şi ansamblu cu 5 cercuri.

Programul transmisiunilor TVR 1 de la Cupa Mondială Challege la gimnastică ritmică, senioare, Cluj-Napoca 2023:

 

sâmbătă 15 iulie

12.15 – 14.20 – Concurs individual – Calificări măciuci şi panglici – grupa C – cu România

15.30 – 17.05 – Concurs individual – Calificări cerc și minge – grupa A

17.30 – 18.10 – Calificări ansamblu 3 panglici, 2 mingi – grupa B

18.30 – 19.20 – Calificări ansamblu 3 panglici, 2 mingi – grupa A

 

duminică, 16 iulie

13.00 – 13.35             Finală cerc

13.37 – 14.15             Finală minge

14.15 – 14.55             Finală ansamblu 5 cercuri

15.00 – 15.20             Ceremonii

15.25 – 16.00             Finală măciuci

16.00 – 16.35             Finală panglici

16.40 – 17.20             Finale ansamblu 3 panglici 2 mingi

17.25 – 17.45             Ceremonii ​

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.