Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Sprijin american fără precedent pentru Fundația Globală de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei

Publicat: marți, 03 decembrie 2013

Într-un discurs rostit cu ocazia Zilei Mondiale SIDA, 1 Decembrie, Barack Obama a anunțat că administrația sa ar putea dona pâna la suma de cinci miliarde de dolari Fundației Globale de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei înpartea altor donatori următorii trei ani, câte un miliard pentru fiecare sumă de două miliarde venită din partea celorlalți donatori până în 2016, până la suma de cinci miliarde.

Într-o declarație prin care se reafirmă hotărârea administrației Obama de a continua lupta înpotriva bolii, atât în SUA cât și la nivel mondial, președintele american a precizat că SUA va rămâne liderul mondial în lupta împotriva HIV/SIDA. Afirmațiile liderului american vin pe fondul reuniunii la Washington D.C. a unor înalți oficiali guvernamentali din toată lumea și reprezentanți ai sectorului privat, cu ocazia căreia participanții și-au anunțat implicarea financiară în Fundația Globală de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei și Malariei.

„Am fost încântat să aud discursul de astăzi al președintelui Obama. Îl felicit pe acesta, pe președinte, pe secretarul Kerry și Biroul de Coordonare Globală a Luptei Împotriva SIDA pentru găzduirea acestei reuniuni și pentru menținerea unei dedicări constante pentru lupta în sprijinul sănătății globale”, a declarat Deb Derrick, președintele fundației Friends of the Global Fight Against AIDS, Tuberculosis and Malaria.

Anunțul reprezintă, de asemeni, încrederea administrației americane în reușita Fundației Globale și în înțelegerea rolului important al acesteia în eforturile de controlare a acestor boli mortale, dar tratabile.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19322

Publicat de la data dec. 3 2013. Categorii SĂNĂTATE.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 mai 2019, 9:22
 

NE
Soare
20°C
4 km/h
Perceput de temperatură: 23°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 4 km/h NE
Rafale de vânt: 4 km/h
UV-Index: 3
Răsarit: 5:38
Apus: 20:49
Prognoza 28 mai 2019
Zi
 

ESE
Parţial însorit
29°C
Vânt: 14 km/h ESE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 9
Noapte
 

ENE
Senin
15°C
Vânt: 7 km/h ENE
Rafale de vânt: 22 km/h
max. UV-Index: 9
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 211.317 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team