Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

SSUB strânge semnături pentru confirmarea sprijinului studenţilor pentru Vlad Nistor

Publicat: sâmbătă, 07 decembrie 2013

Societatea Studenţilor Universităţii din Bucureşti, SSUB, a demarat o campanie de strângere de semnături pentru a confirma susţinerea pentru Vlad Nistor în funcţia de Preşedinte al Senatului Universităţii din Bucureşti din partea studenţilor. Totodată, SSUB consideră că potrivit Cartei Universităţii din Bucureşti şi Regulamentului de organizare a alegerilor studenţeşti reprezentanţii studenţilor nu se mai află în funcţie, uzurpând, astfel, calităţi oficiale.

În Senatul Universităţii din Bucureşti nu mai există o reprezentare a voinţei studenţilor. Actuali aleşi şi-au cam terminat mandatul de un an, potrivit Regulamentului şi Cartei. Prin urmare, se poate considera că încalcă în mod constant art. 240 din Codul penal, afirmând că sunt reprezentanţii studenţilor. Iar această infracţiune se pedepseşte, după cum sper că şi ei ştiu, cu închisoare între 6 luni şi 3 ani”, afirmă George Velcea, preşedintele SSUB.

SSUB a început, joi, o amplă campanie prin care va strânge până la şedinţa de miercuri semnături de sprijin pentru Preşedintele Senatului pentru a arăta că există sprijin din partea studenţilor. „Protestul de miercuri, cu doar 100 de persoane, a arătat încă o dată că reprezentanţii din Senat nu mai au niciun sprijin din partea studenţilor. Dacă vom calcula numărul studenţilor din Senat, din Consiliile facultăţilor şi membrii ASUB trebuia să avem la protest cel puţin 500-600 de studenţi, chiar şi fără sprijinul SSUB. Acest lucru arată că nici cei care au organizat nu au fost de acord cu liderii lor. Preşedintele Senatului a răspuns întotdeauna pozitiv la demersurile studenţilor şi n-a ţinut niciodată cont de numele asociaţei, că am fost noi, sau altcineva. Nistor este garanţia democraţiei în Universitate, iar faptul că nişte studenţi care uzurpă calităţi oficiale îl atacă, ne dă în continuare de gândit cine şi de ce a plănuit să-i ceara demisia din moment ce nu există nici măcar o dovadă despre vreun abuz comis”, a continuat preşedintele SSUB.

Organizaţia noastră apreciează simţul civic al celor care au participat la protest, dar a considera că vocea celor 100 de studenţi este mai importantă decât voinţa celor aproximativ 20000 de studenţi ai Universităţii este greşit. O decizie a domnului Nistor trebuie să fie luată după ce se ia în considerare şi efectele de imagine pe care le-ar putea crea în faţa opiniei publice despre Universitatea din Bucureşti.

Studenţii Universităţii din Bucureşti pot semna pentru a-şi confirma sprijinul pentru Vlad Nistor la adresawww.unibucliber.tk. Joi, până la ora 21:20, aproape 140 de studenţi au semnat rezoluţia „Manifestul pentru democraţie universitară”. Ţinta pe care şi-a propus-o SSUB este de a atinge 1000 de semnături pe care să le ducă în şedinţa de Senat de miercuri, 11 decembrie.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=19505

Publicat de la data dec. 7 2013. Categorii ACTUALITATE, Recomandări ULTIMA ORĂ.

Zona comentariilor

Meteo în țară

22 octombrie 2019, 21:05
 

N
Senin
13°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 14°C
Presiunea: 1030 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:39
Apus: 18:21
Prognoza 23 octombrie 2019
Zi
 

SE
Înnourat
23°C
Vânt: 0 km/h SE
Rafale de vânt: 4 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Nori intermitenti
9°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Tipul mesajului : Atentionare nowcasting
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 22-10-2019 Ora : 12 Nr. mesajului : 1 Intre orele : 12:00 si 14:00 In zona : Județul Botoşani;Județul Galaţi;Județul Vrancea: zona joasă;Județul Iaşi;Județul Vaslui; Se vor semnala : Local ceață care reduce vizibilitatea sub 200 m, izolat sub 50 m.

Loto

Horoscop

  • 235.468 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team