Arena Națională – Stadionul din care câștigă doar unii

Până când primăria va impune ”procent din încasări”, evenimentele de pe Stadionul Național vor fi, de fapt, subvenționate de contribuabil. Ca și meciul de azi dintre FCSB și Sporting.

Cu 50.000 de oameni în tribună, diseară Steaua încasează 750.000 de euro și dă Primăriei 28.000 de euro.

De 6 ani de zile, Primăria Capitalei nu înțelege că pierde bani din cauză că nu vrea să facă un contract cu ”minim garantat plus procent din vânzări”.

***

În afară de chirie, Steaua adaugă și alte cheltuieli, jandarmerie, stewarzi, ajungând la aproximativ 50.000 de euro costuri totale pentru un eveniment precum FCSB – Sporting.

Rămâne cu 700.000 de euro, dar au fost meciuri când a scos un profit de peste 1 milion sau chiar 2 milioane de euro, așa cum s-a întâmplat la partida cu Chelsea din martie 2013.

S-a intrat într-un ciclu vicios. Așa cum se întâmplă în orice afacere în care doar o parte câștigă și ”statul” pierde.

• PMB a renunțat la mentenanță.
• Confortul și securitatea scad.
• Iarba e proastă.

***

Veniturile sunt treaba primăriei, după cum treaba ar fi să convingă un sponsor să plătească pentru a da numele acestei arene care a revoluționat realmente înțelesul de eveniment civilizat în România, fie că e vorba de sport sau de muzică.

Însă, dacă se va continua așa, doar cu unii câștigând și cu un stadion alimentat în continuare din banii cetățenilor, supărarea mocnită va erupe la un moment dat!

Stați să vedeți factura reparațiilor și îmbunătățirilor la Stadionul Național pentru Campionatul European de fotbal din 2020!

Costă milioane de euro ca să readucem stadionul lăsat în paragină la standarde UEFA.

Să sperăm că ne prezintă cineva factura și nu suntem luați drept fraierii care plătesc cu ochii închiși.

***

Citind aceste articole, unii oameni întreabă, pe bună dreptate, unde e poziția Primăriei. În privința costurilor stadionului, au fost adresate întrebări repetate, primele acum o lună!

Nu s-a primit nici un răspuns.

Gabi Firea și șefii ALPAB, cei care gestionează stadionul, oamenii lui Oprescu în mare măsură, au rămas în aceeași logică din ultimii 6 ani.

E tăcerea care disprețuiește orașul.

Citește articolul integral pe tolo.ro

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.