STARE DE ALERTĂ în Brăila, Buzău și Vrancea. Ger de minus 20 de grade Celsius. Viscol, miercuri şi joi VIDEO

Premierul Victor Ponta a anunțat instituirea stării de alertă în județele Brăila, Buzău și Vrancea, începând de luni de la ora 12. „Acest lucru este necesar din punct de vedere legal pentru a avea o coordonare la nivel național, comandă unică pentru a ajuta autoritățile locale în primul rând pentru deblocarea drumurilor. Voi semna Decizia, o publicăm în Monitorul Oficial și pentru cele trei județe suntem în stare de alertă până la momentul în care se va considera că se poate ridica această stare (…) Când se va considera că nu mai este necesar, voi semna hotărârea de a ridica această stare”, a spus Ponta. „Nu e vorba de faptul că vremea e mai rea astăzi și mâine – pentru că este mai bună – dar având o conducere unitară putem să îndepărtăm foarte rapid consecințele ultimelor zile pentru a ne pregăti pentru miercuri și joi, când se întoarce vremea rea”, a adăugat premierul. El a precizat că instituirea stării de alertă nu va da liber la achiziții fără licitație. „Nu e vorba de achiziții sau de bani. Tot ceea ce se intervine, se intervine de la nivel național și tot ceea ce se pune, punem de la Rezervele Statului. Nu se restrâng în niciun fel drepturile cetățenilor”, a completat primul ministru.

Pe de altă parte, un nou cod de viscol va fi emis zilele următoare, pentru sudul țării, urmând să vizeze perioada miercuri dimineață – joi dimineață, a anunțat, luni, directorul ANM, Ion Sandu.

„Mâine este o pauză, după ieşirea din vigoare diseară a acestor coduri. E o pauză în sensul că nemaifiind vânt, chiar dacă ninge, ninge slab. Dar de miercuri dimineaţă până joi dimineaţă, cu probabilitate foarte mare, ANM-ul va emite din nou avertizări pentru un viscol tot pe sudul ţării, de miercuri dimineaţă până joi dimineaţă. Deci este destul de scurt ca timp, în comparaţie cu viscolul în care ne aflăm”, a spus Sandu pentru RFI.

Conform reprezentanţilor ANM citaţi de Realitatea TV, temperaturile pot ajunge în perioada 27 ianuarie – 9 februarie până la minus 20 de grade Celsius.

Citeşte prognoza meteo 27 ianuarie . 9 februarie

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.