Steaua şi Astra sunt mai bune decât Chelsea sau Arsenal LA UN CAPITOL! Citește AICI

Fotbalul poate fi surpinzător uneori, iar asta o arată şi statistica de mai jos. Steaua şi Astra Giurgiu sunt echipele româneşti cel mai bine clasate, peste formaţii ca Chelsea, Arsenal sau Manchester City.

Într-un clasament al mediei de puncte obţinute de echipele din campionatele Europene, Steaua ocupă locul 15, cu 2.3 puncte cîştigate pe meci. Roş-albaştrii au jucat 17 meciuri în Liga 1, unde au 11 victorii (65%), 6 egaluri (35%) şi nici o înfrângere. Tot o medie de 2.3 puncte are şi Chelsea, ocupanta locului 17 în acest clasament, doar că formaţia lui Jose Mourinho are mai multe meciuri disputate.

Şi Astra Giurgiu e prezentă printre cele mai bune 30 de echipe care o medie a punctelor destul de mare. Astralii s-au instalat pe poziţia a 21-a, cu 2.2 puncte obţinute pe meci, în faţa lui Arsenal, care are acelaşi procentaj, dar mai multe meciuri jucate, clasându-se pe poziţia imediat următoare. Echipa lui Daniel Isăilă a mai depăşit un nume important, şi anume Manchester City, care ocupă poziţia a 27-a, tot cu 2.2 puncte pe meci.

Echipele cu cel mai bun procentaj în ceea ce priveşte numărul de puncte obţinute pe meci sunt Olympiakos, cu 2.9 puncte, Bayern Munchen, cu 2.8 puncte şi Celtic, cu 2.8 puncte. La coada acestui top, cele mai slabe echipe din Europa sunt Pirin Gotse, din prima ligă Bulgară, cu 0.4 puncte, Syrianska, din primul eşalon al Suediei, cu 0.5 puncte, şi Kahramanmaraspor, din liga a doua din Turcia, cu 0.5 puncte.

Alin GRIGORE

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.