Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Stejarii României și silvicultorii Romsilva, la împădurit lângă Brănești

Publicat: vineri, 20 aprilie 2018

Rugbyștii echipei naționale și silvicultorii au plantat, astăzi, împreună, stejari într-o pădure administrată de Romsilva la Ocolul Silvic Brănești, în județul Ilfov.

Această acțiune de împădurire este prima dintr-o serie de evenimente derulate în comun, în cadrul parteneriatului încheiat pentru o perioadă de cinci ani de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Română de Rugby.

La eveniment au participat jucători ai echipei naționale de rugby, Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, Dragoș Ciprian Pahonțu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, silvicultori și elevi ai Colegiului Silvic ”Theodor Pietraru” din Brănești.

Stejarii, cum sunt cunoscuți membrii echipei naționale de rugby, silvicultorii și elevii voluntari au plantat puieți de stejar, stejarul fiind simbolul rezistenței și durabilității, dar și al rugbyștilor români, acesta fiind elementul inclus în sigla Federației Române de Rugby.

În următorii cinci ani, Romsilva ii va susține activ pe Stejari pentru a obține performanțe sportive cât mai bune, iar rugbyștii naționalei României se vor implica, prin exemplul personal, în acțiuni de responsabilizare a publicului, pentru dezvoltarea și protejarea pădurilor din România.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Federația Română de Rugby împărtășesc valori comune, precum responsabilitatea, dezvoltarea durabilă, continuitatea sau munca în echipă.

Echipa națională de rugby este clasată în primele 20 de națiuni ale sportului cu balonul oval, rugbyiul fiind unul dintre cele două sporturi de echipă la care România a fost reprezentată la toate ediţiile de Cupă Mondială.

            Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului și 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață de aproximativ 850 de mii de hectare.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR – ROMSILVA

 

București, 19.04.2018

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=96398

Publicat de la data apr. 20 2018. Categorii ALEGEREA NOASTRA, Mediu, Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

27 iunie 2019, 16:37
 

VNV
Soare
33°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 34°C
Presiunea: 1010 mb
Umiditate: 35%
Vânt: 11 km/h VNV
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 5
Răsarit: 5:33
Apus: 21:04
Prognoza 28 iunie 2019
Zi
 

ENE
Parţial însorit cu furtună
26°C
Vânt: 11 km/h ENE
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NNE
Parţial înnourat
15°C
Vânt: 7 km/h NNE
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Avertizare meteorologica
    COD : PORTOCALIU Ziua/luna/anul : 27-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 27 iunie, ora 13 – 28 iunie, ora 01 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină, cantități de apă însemnate Mesaj : MESAJ 1 AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD PORTOCALIU Interval de […]
  • Atentionare meteorologica
    COD : GALBEN Ziua/luna/anul : 27-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 2 Intervalul : 28 iunie, ora 01 – 28 iunie, ora 06 Zonele afectate : conform textului și hărții Fenomene : manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată Mesaj : MESAJ 2  ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 28 iunie, ora […]

Loto

Horoscop

  • 217.251 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team