STELA ENACHE, marea Doamnă a muzicii ușoare românești, invitată de onoare la a doua ediție a Galei SENIORI de COLECȚIE

VĂ INVITĂM joi, 17 martie 2022, la o nouă întâlnire de suflet care o va avea ca invitată de onoare pe STELA ENACHE, atât de îndrăgita interpretă de muzică ușoară.

Cea de-a II-e ediție a Galei SENIORI de COLECȚIE va avea loc la Teatrul Excelsior (Str. Academiei nr. 28, sector 1), începând cu orele 18:00.

”SENIORI de COLECȚIE” este un proiect inițiat de Asociația Institutul pentru Îmbătrânire Activă, cu sprijinul Polytrade Global, cu scopul de a aduce în centrul atenției portretul marilor personalități care au contribuit la promovarea și valorificarea imaginii României și care au influențat în bine zeci de generații de tineri.

Prima ediție a acestei gale care va deveni cu siguranță una de tradiție a avut-o ca invitată pe marea campioană olimpică Elisabeta Lipă.

”Într-un context – cel al războiului care ne pune din nou la grea încercare pe noi toți, după anii pandemici, într-o lume a valorilor întoarse și a provocărilor la care nu ne-am fi gândit, a avea ocazia să-i întâlnești, să îi asculți și să dialoghezi cu cei care au contribuit substanțial la promovarea imaginii României, este un privilegiu! Astfel, avem ocazia să schimbăm vieți, să modificăm percepții și să influențăm într-o mare măsură destinele unor generații!” – spunea Alexandra Dobre, Președinta Institutului pentru Îmbătrânire Activă.

”Am lansat luna trecută, în premieră, un proiect unic, cu un titlu sugestiv și, deloc întâmplător, primele două invitate de onoare sunt Senioare de Colecție al României. Doamna Elisabeta Lipă, simbol al sportului românesc este un model de conduită și profesionalism, o femeie cu o carieră impresionantă și cu o familie minunată, iar doamna Stela Enache, Vocea de Aur a muzicii ușoare românești este un om cu o o prezență scenică fascinantă, cu o aleasă distincție morală și sufletească. Vor urma alți invitați de același calibru, din lumea medicală, a științei, a artelor și a meseriilor legendare. Cu siguranță că acest proiect este deja o permanentă punte între generații prin care tinerii să cunoască mari campioni, oameni de cultură și de știință, importante valori ale României și ale comunității locale, exemple demne de urmat pentru oricine!”.

La Gala SENIORI de COLECȚIE vor participa elevi ai Liceului de Muzică ”Dinu Lipatti”, studenți ai Universității Naționale de Muzică București și ai Facultăților de Litere,  de Jurnalism și Comunicare, dar și seniori bucureșteni care vor dialoga cu marea artistă.

Cine nu a fredonat măcar odată „Să nu uitam să iubim trandafirii”, „Balada pescărușilor albaștri” – lait-motivul filmului „Declarație de dragoste”, “Cum pot să te conving şi ce să fac”, „N-ai să mă poți uita”, „Tangoul de demult”, “Dimineţile mele”, “Trandafirul”, “N-ai să mă poţi uita”, “Printr-un sărut” sau „Ani de liceu”, piesa pe care o cântă generații întregi?!

Stela Enache a început să studieze pianul de mică, a absolvit clasa de canto la Școala de Arte din Reșița, apoi Conservatorul din Cluj.

S-a lansat la începutul anilor ‘70, datorită marelui compozitor și descoperitor de talente  George Grigoriu; o remarcase la festivalurile studențești, și i-a încredinţat primul şlagăr (“Pentru un sărut”). Este laureată a edițiilor 1971 (atunci l-a cunoscut pe regretatul compozitor Florin Bogardo și tot în același an s-au căsătorit!) și 1972 ale Festivalului de la Mamaia.

În 1973, Stela Enache a efectuat primul turneu în străinătate, în RFG, cu orchestra lui Gelu Solomonescu şi cu solistul Cristian Popescu. Atunci este cooptată în formaţiei “Electrecord”, condusă de Alexandru Imre, iar după plecarea acestuia, orchestra este preluată de toboșarul Doru Danciu, care o numește ”Electric-cord”, redenumită “Sunshine Band”.

Alături de acestea, dar și de formaţia “Romanticii”, condusă de Mircea Drăgan, solista a concertat în întreaga lume. Ani la rând a evoluat pe scenele celor mai selecte vase de croazieră. Cu nava „Europa„, solista a făcut de patru ori ocolul Pământului într-un singur an.

A cântat și continuă să o facă și acum pe toate scenele din țară, fiind preferata realizatorilor de emisiuni de televiziune și radio.

În repertoriul său se găsesc creații ale marilor noștri compozitori Vasile V. Vasilache, Vasile Veselovski, George Grigoriu, Paul Urmuzescu, Jolt Kerestely, Marcel Dragomir, Ionel Tudor și alții. Inegalabilul compozitor Florin Bogardo a scris pentru soția sa nu mai puțin de 76 de melodii, formând împreună un cuplu longeviv, de mare succes în muzica ușoară românească. Unele dintre piesele sale pot fi auzite pe coloanele sonore ale unor filme românești, dintre care cea mai cunoscută fiind seria ”Liceenilor”.

„Am făcut ce mi-a plăcut, am cântat, am călătorit, mi-am întemeiat o familie trainică” – mărturisea solista care, împreună cu regretatul compozitor Florin Bogardo, are doi copii, Laura Maria Bogardo care locuiește în Italia şi Anton Marin Bogardo stabilit în Germania. Este bunică a patru nepoți.

Despre viața și cariera sa veți putea afla cu ocazia Galei SENIORI DE COLECȚIE, un alt  eveniment memorabil.

Acest proiect va continua cu organizarea în fiecare lună a câte unei ediții a Galei SENIORI de COLECȚIE, cu invitați unul și unul și va culmina, la sfârșitul anului, cu lansarea unui album ”de colecție” cu cele mai frumoase imagini ”de colecție” surprinse la fiecare eveniment, dar și cu toate confesiunile, cu întrebările și răspunsurile interlocutorilor, cu mărturisirile, poveștile și povestirile invitaților speciali.

Vă așteptăm joi, 17 martie 2022, ora 18.00, la Teatrul Excelsior, la ediția a II a Galei SENIORI de COLECȚIE a cărei invitată va fi STELA ENACHE.

    
 
 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.