Stoichiță: „Vrem să ne calificăm la Jocurile Olimpice de la Tokyo!”

Federalii nu se sperie de Franța, Anglia și Croația, echipele cu care naționala U21 a României va juca la turneul final. În fața a zeci de campioni mondiali și olimpici, Stoichiță a prezentat la Izvorani obiectivul FRF pentru Tokyo 2020.

Stoichiță: „Vrem să ne calificăm la Jocurile Olimpice!”

Anglia, Franța și Croația. Aceștia sunt adversarii pe care fotbaliștii din naționala lui Mirel Rădoi îi vor avea în grupă la Europeanul din Italia, de anul viitor, primele două echipe fiind și favoritele caselor de pariuri la câștigarea turneului final.

Federalii nu se tem de întâlnirile cu Mbappe, Dembele, Dele Alli și celelalte staruri de milioane cu care tricolorii se vor duela vara viitoare și cred cu tărie în obiectivul declarat: clasarea pe locurile  1-4.

Și, ca să demonstreze că nu sunt doar vise, oficialii de la Casa Fotbalului, prin vocea lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic de la FRF, au enunțat această dorință în fața tuturor șefilor federațiilor sportive din România. Totul s-a petrecut la Izvorani, acolo unde membrii Comitetului Olimpic și Sportiv Român s-au întâlnit pentru a discuta șansele și obiectivele pe care federațiile le au la Olimpiada de la Tokyo, din 2020.

România a fost reprezentată în competiția olimpică de fotbal doar de trei ori, la JO din 1924, 1952 și 1964.

”Am ajuns în postura în care putem să ne gândim să ieșim în primele patru la Euro, așa cum a spus și Mirel Rădoi, pentru că ne-ar da dreptul să punem piciorul la JO după 56 de ani. Asta ne dorim și credăm că putem, deși sunt foarte mulți care se îndoiesc de acest lucru Primul pas l-am făcut, începe greul pentru că sunt echipe foarte grele. Noi avem încredere, sperăm ca generația actuală să fie la fel de bună ca cea din perioada lui Gică Hagi. Sunt jucători talentați, care evoluează meci de meci în Liga A, jucători care sunt legitimați la echipe din afară, foarte tineri, cu care trebuie să avem răbdare. E bine că au început să se miște lucrurile, avem patru calificări consecutive la turneele de elită la juniori U17 și U19, finalitatea muncii de la juniori se vede la tineret, la U21” – Mihai Stoichiță, director tehnic FRF.

Laudă evoluțiile naționalei lui Contra

La Casa Fotbalului, prima participare în Liga Națiunilor este considerată o reușită, cu toate că în urma rezultatelor obținute de fotbaliștii lui Cosmin Contra ( trei victorii și trei egaluri) ”tricolorii” au picat în urma a patra valorică pentru tragerea la sorți a grupelor la EURO 2020.

”Naționala a făcut un mare pas înante după preliminariile dezastruoase pentru turneul final trecut. Am făcut două egaluri cu o echipă participantă la CM, am bătut de două ori Lituania – un semn către normalitate. Cu Muntenegru am făcut un meci egal acasă, fără spectatori și am câștigat în deplasare jucând foarte bine. Sunt mult mai multe plusuri decât minusuri. Ce s-a întâmplat în Cupa Națiunilor reprezintă un pas în față pentru Contra și jucătorii lui” – Mihai Stoichiță, director tehnic FRF.

Stefan Gavan

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.