Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Strategia de Reindustrializare a României

Publicat: joi, 08 august 2013

Crearea unei bănci cu capital românesc pentru industria autohtonă, care să finanţeze activităţile performante de cercetare aplicată, inovare şi producţie, precum şi scutirea de impozitul pe profitul reinvestit în cazul investiţiilor în tehnologie şi utilaje pentru producţie, sunt doar câteva dintre solicitările reprezentanţilor Industriei electronice şi electrotehnice la consultările din acest an de la sediul Ministerul Economiei, în vederea elaborării Documentului de Politică Industrială (Strategia de Reindustrializare a României).

În acelaşi timp, elaborarea unor strategii regionale şi naţionale referitoare la inovare şi înfiinţarea, în cadrul Ministerului Economiei, a unei entităţi specializate pentru elaborarea, promovarea şi monitorizarea de programe CDI (cercetare-dezvoltare-inovare), dedicate dezvoltării industriei, sunt văzute ca priorităţi de industriaşii din electronică şi electrotehnică.
Aceştia propun, totodată, simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene şi derularea unei campanii de informare în privinţa necesităţii cumpărării produselor româneşti.
Asigurarea finanţării activităţilor de cercetare-dezvoltare şi de inovare prin fonduri de la bugetul de stat în cuantum de 2% din PIB până în anul 2016 şi alocarea pe bază de programe naţionale cu derulare continuă reprezintă o altă solicitare făcută la întâlnirea de la Ministerul Economiei.
De asemenea, s-a propus impozitarea graduală a IMM-urilor nou înfiinţate pe o perioadă de trei ani: 0% în primul an, 50% în al doilea an şi 100% începând din cel de al treilea an, precum şi scutirea la plată a impozitului pentru dividende, pe o perioadă de 3-5 ani, în cazul societăţilor comerciale ce reinvestesc profitul în tehnologii, echipamente şi cercetare – inovare.

În perioada 9 aprilie – 29 mai a.c., la sediul Ministerului Economiei, au avut loc consultări cu asociaţii profesionale şi patronale, companii, institute de cercetare, clustere, poli de competitivitate, parcuri industriale şi alte structuri economice interesate în vederea elaborării Documentului de Politică Industrială, unul dintre documentele care vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a României.
La aceste consultări au fost prezente peste 250 de entităţi industriale din 24 de mari industrii, iar prin reprezentanţii asociaţiilor profesionale şi patronale şi-au exprimat punctele de vedere peste 400 de astfel de entităţi. Acestea, împreună cu specialişti din Ministerul Economiei coordonaţi de ministrul Varujan Vosganian şi secretarul de stat Adrian Ciocănea, au conturat o viziune coerentă privind perspectivele de dezvoltare şi instrumentele de atingere a obiectivelor legate de relansarea industriei prelucratoare româneşti.
Documentul de Politică Industrială este o componentă a unui document mai amplu: Strategia de competitivitate a României pentru perioada 2014-2020.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=12007

Publicat de la data aug. 8 2013. Categorii Breaking News.

Zona comentariilor

Meteo în țară

26 iunie 2019, 6:05
 

N
Senin
21°C
11 km/h
Perceput de temperatură: 21°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 77%
Vânt: 11 km/h N
Rafale de vânt: 11 km/h
UV-Index: 1
Răsarit: 5:32
Apus: 21:04
Prognoza 27 iunie 2019
Zi
 

VSV
Predominant însorit
34°C
Vânt: 11 km/h VSV
Rafale de vânt: 14 km/h
max. UV-Index: 10
Noapte
 

NV
Predominant senin
21°C
Vânt: 7 km/h NV
Rafale de vânt: 11 km/h
max. UV-Index: 10
More forecast...
 

RSS De la ANM:

  • Informare meteorologica
    Ziua/luna/anul : 25-06-2019 Ora : 10 : 30 Nr. mesajului : 1 Intervalul : 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20 Zonele afectate : conform textului Fenomene : disconfort termic accentuat Mesaj : INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie, ora 20 Fenomene vizate: disconfort termic accentuat          Vremea va […]

Loto

Horoscop

  • 216.817 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team