Serviciu  informatii in sistem RSS
RECOMANDĂRI ”ULTIMA ORĂ”
Ultima Oră

Studenţii bucureşteni s-au alăturat campaniei ATPR, “Redescoperă Crăciunul”

Publicat: marți, 17 decembrie 2013

Mobilizaţi de Asociaţia Tinerilor pentru România, filiala Bucureşti, studenţii de la Universitatea “Politehnică”, Universitatea Bucureşti şi Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică “I.L. Caragiale” au iniţiat o amplă acţiune de strangere de fonduri, care face parte din campania socială “Redescoperă Crăciunul”, pentru a ajuta cei 103 elevi din satul Galiţa, judeţul Constanţa.
În timpul acţiunii, studenţii şi membrii ATPR au fost impresionaţi de povestea tristă a lui Mario Buzdugan, un copil în vârstă de opt ani, care a rămas orfan la vârsta de cinci ani. Mama lui a fost ucisă de către soțul său, copilul fiind martor tăcut și nevinovat al întregii scene. Abandonat, ulterior, de către tată în brațele bunicilor, copilul este nevoit să locuiască împreună cu cei doi bătrâni, în condiții grele. Cei trei împart acum spațiul strâmt al unei uscătorii de bloc, avându-se doar unul pe celălalt și purtând în suflet speranța că, poate, la un moment dat, va răsări soarele și pe strada lor. Acea zi a venit, iar graţie demersului iniţiat de Asociaţia Tinerilor pentru România, filiala Bucureşti, Mario va putea redescoperi magia Crăciunului.
“Ne-a impresionat profund drama micuțului rămas fără părinți încă de când avea cinci ani. Lipsit de dragostea maternă, dar și de un tată care să-i servească pe post de exemplu, Mario a trecut, până acum, prin mai multe momente de cumpănă decât au trecut mulți adulți. Ne-am hotărât să îi redăm încrederea în el, să îi arătăm că nu este singur pe lume și să îi dovedim că, pe lângă bunicii lui, mai sunt mulți oameni care îi vor binele”, a declarat Octavian Constantinescu, președintele Asociației Tinerilor pentru România, filiala București.
“E o bucurie și o împlinire că am putut să extindem proiectul și în București. Această campanie, începută la Constanța, în care am reușit să implicăm și alte ONG-uri, este destinată oferirii unei mâini de ajutor celor aflați în dificultate. Mă bucur că reprezentanții ATPR București au reușit să implice studenți din mai multe facultăți și îi invit pe toți să ni se alăture, pentru a Redescoperi Crăciunul.”, a declarat Cristian Tănase, preşedintele Asociaţiei Tinerilor pentru România.
Asociaţia Tinerilor din România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată anul acesta, care are ca obiective majore promovarea tinerilor în mediul social, economic şi educaţional, precum şi responsabilizarea acestora cu privire la viaţa lor şi rolul pe care îl au în familie, şcoală şi societate.

Comments

comments

Short URL: https://ultima-ora.ro/?p=20158

Publicat de la data dec. 17 2013. Categorii Social.

Zona comentariilor

Meteo în țară

20 octombrie 2019, 23:51
 

N
Ceaţă
15°C
0 km/h
Perceput de temperatură: 15°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 87%
Vânt: 0 km/h N
Rafale de vânt: 0 km/h
UV-Index: 0
Răsarit: 7:36
Apus: 18:24
Prognoza 21 octombrie 2019
Zi
 

ENE
Predominant însorit
24°C
Vânt: 4 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
Noapte
 

ENE
Parţial înnourat
10°C
Vânt: 0 km/h ENE
Rafale de vânt: 7 km/h
max. UV-Index: 3
More forecast...
 

Loto

Horoscop

  • 234.981 vizite
Statistici T5 Ziarul online ”Ultima Oră” rulează pe o versiune ”Advanced Newspaper” realizată de Gabfire Team